GRAD POŽEGA – Gradonačelnik Puljašić primio goste iz Indije, Šri Lanke, Ukrajine, Azerbajdžana, Bjelorusije i Gruzije

Datum objave: 14. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić danas je primio goste iz šest zemalja – Azerbajdžana, Ukrajine, Bjelorusije, Gruzije, Indije i Šri Lanke koji ovoga tjedna borave u Požegi u sklopu Međunarodnog tjedna Erasmus+ International Week (Međunarodni tjedan učenja) koji na požeškom Veleučilištu traje tijekom ovoga tjedna.

“Požega je grad bogate povijesti, a u suradnji s vama i našim Veleučilištem želimo graditi bolju budućnost za naraštaje koji dolaze. Ovo je najbolji način za uspostavljanje komunikacije među našim državama i narodima jer jedni od drugih zasigurno možemo puno toga naučiti. Mi smo mali grad, ali voljan za povezivanje s cijelim svijetom. Dobrodošli i uživajte u našem gradu, mi vam stojimo na raspolaganju,”poručio je gradonačelnik Puljašić.

“Gradonačelnik i Grad Požega dobri su nam partneri i nadam se da će nam ova Gradska vijećnica iduće godine biti premalena za sve nove partnere s kojima imamo namjeru surađivati. Zahvaljujem se našim starim partnerima te posebno pozdravljam nove – Indiju i Šri Lanku. Po prvi puta imamo i studente iz Gruzije, po drugi puta iz Ukrajine, koji će kod nas ostati na praksi tijekom sljedeća tri mjeseca,”rekao je Berislav Andrlić, prodekan za razvoj požeškog Veleučilišta.

Bila je to prilika za razgovor o započetoj suradnji, mogućnostima daljnjeg povezivanja u ostalim područjima, kao i planovima za razvoj prijateljskih veza Grada Požege i pojedinih gostujućih gradova. VUP u Erasmus mobilnosti sudjeluje od 2009. godine i od tada su razmijenili preko dvije stotine  studenata, a dobili su i mobilnosti za partnerske zemlje, ali i zemlje iz EU.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn