GRAD PLETERNICA – Tradicionalno druženje korisnika programa “Pomoć u kući”

Datum objave: 20. 9. 2019. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – U organizaciji Grada Pleternice na “Ranču Čondić” u Kadanovcima održano je tradicionalno druženje korisnika programa”Pomoć u kući” i njihovih geronto domaćica. Ovogodišnje druženje okupilo je više od 200 korisnika.

Postala je već tradicija da se barem jednom godišnje na jednom mjestu okupe gotovo svi korisnici programa „Pomoć u kući“, s područja grada Pleternice i njihove geronto domaćice.Druženje je organizirano uz podršku Grada Pleterenice, a s okupljenim korisnicima i njihovim geronto domaćicama družili su se i gradonačelnica Antonija Jozić te njen zamjenik Domagoj Katić.

U sklopu projekta, kako je naglasila voditeljica Barbara Rudež, zaposleno je 50 žena koje neophodnu pomoć u njihovim staračkim domaćinstvima. Nazočne je pozdravila i predsjednica Hrvatskog ženskog društva Pleternica  Dorotea Valenta. Uz grad Pleternicu, Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod za zapošljavanje Hrvatsko žensko društvo partner na projektu „Zaželi i ostvari“ vrijednom više od tri milijuna kuna kroz koji su zaposlene 22 žene, te u projektu “Zaželi, ostvari, djeluj” u kojem je zaposleno još 28 žena. Osnovni cilj projekta je zapošljivost dugotrajno nezaposlenih žena te pružanje pomoći u kući starim i nemoćnim osobama kako bi im se poboljšala kvaliteta življenja.

Pozdravne riječi uputio je i zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, a kao gosti na druženju su bili i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Upriličen je i zabavni program pa se zaigralo i kolo, a zapjevao se i bećarac.

TEKST: S. P. / D. K.                FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn