GRAD PLETERNICA – Promocija monografije i kuharice “Kulturne rute bećarca i gange”

Datum objave: 03. 11. 2019. | Kategorija: Kultura

PLETERNICA – U Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica u utorak, 5. studenoga s početkom u 18,00 sati bit će predstavljena monografija i kuharica u sklopu projekta “Kulturna ruta bećarca i gange”. Na promociji će sudjelovati poznati gastro kritičar Radovan Marčić, povjesničarka umjetnosti Dragana Lucija Ratković Aydemir i etnologinja iz Gradskom muzeja Požega Maja Žebčević Matić.

Nakon višestruko nagrađivanog dokumentarnog filma “Kulturna ruta bećarca i gange” koji je nastao u sklopu istoimenog prekograničnog europskog projekta Interreg- IPA-CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora, a kojeg su partnerski ostvarili Pleternica i Tomislavgrad, široj javnosti bit će predstavljene i popratne publikacije nastale u okrilju istog projekta.

Monografija “Kulturna ruta bećarca i gange” donosi turističko-kulturnu priču na ruti od Pleternice do Tomislavgrada, dok “Tradicionalna kuharica” sadrži autentične recepte pri čemu je a tekst za kuharicu pisao je Radovan Marčić – hrvatski maritimni pisac, scenarist, producent, kazališni i filmski redatelj te gastrokritičar kojega je publika upamtila u popularnome kulinarskom natjecanju Masterchhefu. Publikacije su predstavljene u rujnu ove godine u Tomislavgradu, a sada će jedinstvenu priču koju kriju između svojih korica ponuditi publici i u Pleternici.

TEKST: S. P.        FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn