GRAD PLETERNICA – Obradovali Srce za lutalice donacijom od 700 kilograma hrane

Datum objave: 27. 2. 2024. | Kategorija: Lifestyle

PLETERNICA – Grad Pleternica i pleternički Komunalac kao zahvalu za suradnju poslali su Udruzi za zaštitu životinja “Srce za lutalice” 700 kilograma hrane za njihove četveronožne štićenike. Lijepu priču koja se dogodila upravo na Svjetski dan kastracije pasa i mačaka, prenosimo sa službene Facebook stranice udruge.

Udruga Srce za lutalice osnovana je 2019. godine na temeljima entuzijama nekolicine osoba velikog srca s pleterničkog područja. Od osnivanja do danas spasili su puno četveronožnih života, a uspjeh njihovog volonterskog rada u koji ulažu svoj trud, vrijeme i sredstva, ovisi i o donacijama. Znaju to i u Gradu pa su odlučili ljude velikog srca za lutalice obradovati na neočekivan način.

“Sad kad smo se oporavili od šoka jer nikad jer nikad do sad nisam vidjela ovoliku količinu hrane niti nam je skladište ikad bilo ovako puno mogu se pohvaliti da smo narednih par mjeseci mirni što se tiče hrane. Koliko će ovo trajati ovisi o tome koliko ćemo imati pasa na skrbi, jer donedavno smo trošili 15kg na dan kad smo imali puno velikih pasa, sad se to smanjilo na pola. Hrana nam je dostavljena bez ikakve najave pa sam vozača pitala treba li to platiti, kad je rekao ne, rekao teraj unutra sad ćemo mi to istovariti. Ali vidio čovjek da sam ja zbunjena pa je prvo obavio par telefonskih poziva i na moju sreću ipak smo trebali istovariti svih 700kg hrane. Ružičaste vreće je 300kg hrane za štence, a crvene 400kg za odrasle pse, a hrana je stigla kao zahvala za suradnju od Grada Pleternice i Pleterničkog komunalca.
Što reći nego lijepo od njih obzirom da uzmem sve pse koje komunalci pokupe pa neću na njihovu zahvalu reći “nema na čemu” nego baš lijepo da ste se sjetili jer svi ti psi koje nam dostave prvo moraju jesti,treba za njih brinuti dok im ne nađemo domove.

Ovo je još jedna potvrda da grad Pleternica ima sluha za napuštene životinje, doduše ne onoliko koliko bi mi htjeli, ali ne ide ništa preko noći. Kada se sjetim kako je bilo prije cca 12 godina kada sam krenula pomalo sa spašavanjem napuštenih životinja ovo je itekako velik pomak. Za one koji su propustili info da ponovimo da grad Pleternica sufinancira kastracije/sterilizacije pasa te njihovo čipiranje, a detaljne info možete dobiti u veterinarskoj ambulanti.
Dakle hrane nam narednih par mjeseci ne treba, kako ovo lijepo zvuči zar ne? Još kad ne bi bilo puno pasa pa da nam ovo potraje do kraja godine…. Eto nek malo i ja njih pohvalim, piše predsjednica udruge Valentina Lazarić.

TEKST: S. P.          FOTO: Srce za lutalice

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn