GRAD PAKRAC – Poziv za sudjelovanje na besplatnom izletu turističkim vlakom i posjet najvećem slavonskom sajmu gastronomije i turizma

Datum objave: 10. 10. 2018. | Kategorija: Susreti

PAKRAC – Pakrac ove godine obilježava 200 godina organiziranog obrtništva u gradu, a veliki jubilej objedinjen je s još jednim – deset godina održavanja Slavonskog Banovca. Tim povodom pozivaju sve građane na jednodnevni izlet, studijsko putovanje na manifestaciju Slavonski Banovac 20. listopada 2018. s organiziranim prijevozom vlakom iz Zagreba u Pakrac ( i natrag).

Pakrac je rijedak grad u kontinentalnom dijelu Hrvatske koji ima bogatu, razgranatu te prije svega dugu gospodarsku tradiciju obrtničke aktivnosti, ali i kontinentalnog turizma, te gastronomije. Ove godine bilježimo poseban jubilej – 200 godina organiziranog obrtništva u gradu, s kojim se malo koja sredina na prostorima jugoistočne Europe može pohvaliti.

Ovaj veliki jubilej Pakračani su objedinili s još jednim – deset godina održavanja Slavonskog Banovca, daleko poznatog sajma koji u svojoj tradiciji objedinjuje najbolje iz Zapadne Slavonije (ali i šire) nudeći svim posjetiteljima užitak brojnih sadržaja vezanih uz turizam, gastronomiju, tradicijske obrte i gospodarstvo pakračkog kraja.
Tim povodom i u ime ova dva velika gospodarska jubileja iznimna nam je čast pozvati Vas kao naše drage goste, iskrene prijatelje i promicatelje turističkih, gastronomskih, te poduzetničkih ljepota Slavonije na središnju manifestaciju obilježavanja 200 godina organiziranog obrtništva u Pakracu, te na deseti po redu Sajam Slavonski Banovac.

Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na jednodnevni izlet studijsko putovanje na manifestaciju Slavonski Banovac, uz obilježavanje 200 godina organiziranog obrta u Pakracu 20. listopada 2017. od 10 do 22 sati s organiziranim prijevozom vlakom iz Zagreba za Pakrac (i natrag). Jer nigdje jesen nije tako bogato prožeta bojama prirodnih ljepota, ali i gastro turističkim sadržajima kao što je to u gradu Pakracu u vremenu održavanja sajma „Slavonski banovac“, koji je ove godine u posebnom slavljeničkom ruhu.  Doživite rapsodiju boja okusa i mirisa u Pakracu, upoznajte tradicionalnu kuhinju Zapadne Slavonije, otkrijte zašto je danas Pakrac među prvim gradovima u Hrvatskoj po razvoju poduzetništva, ali i kontinentalnog turizma na desetom po redu sajmu „Slavonski banovac“.  Upoznajte grad koji je, unatoč teškom stradavanju u Domovinskom ratu, danas sinonim uspješne lokalne samouprave koja se gradi i razvija na krilima mnoštva ideja uvijek marljivih i neumornih žitelja. „Slavonski banovac“ središnji je sajam kontinentalne Hrvatske na kojemu se sljubljuju beskrajni potencijali ovog dijela jugoistočne Europe, kroz promociju turističke ponude, gastro blaga, autohtonih proizvoda, starih zanata i obrta te svih tradicionalnih vrijednosti koje ovaj dio naše zemlje čine atraktivnima. Dođite i s nama proslavite 200 godina organiziranog obrtništva u Pakracu, velikog jubileja kojega rijetke sredine jugoistočne Europe imaju u svojim gospodarskim kanalima. Dobro nam došli na Slavonski Banovac!” poručila je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.

Cjelovitu organizaciju studijskog putovanja i posjeta Pakracu obavlja Virtualni ženski poduzetnički centar na čelu s gđom Sanelom Dropulić, koji stoji na raspolaganju za sve informacije. (mobitel: 091 519 09 23, info@poduzetnica.hr)
Prijave za besplatno putovanje u Pakrac obavljaju se putem maila: info@poduzetnica.hr

HODOGRAM STUDIJSKOG PUTOVANJA
SLAVONSKI BANOVAC – PAKRAC
20. listopada 2018.

10:00 – 10:30
Okupljanje na Glavnom kolodvoru
Posebni vlak je organiziran za Pakrac

10:45 Polazak vlaka za Pakrac

Zagreb GK 10.45; Sesvete 10.55; Dugo Selo 11.04; Ivanić Grad 11.28; Kutina 12.14
13:06
Dolazak u Pakrac – ukrcaj u vlakić koji vozi na sajam
Dobrodošlica novinarima i gostima – gradonačelnica Anamarija Blažević

Sudionici i organizatori Slavonskog Banovca
14:30 – 15:30
Konferencija „Žene u poduzetništvu“
Gradska vijećnica – dvorište kurije Janković
16:00
Ručak na sajmu
Svi sudionici
Ručak je organiziran u sklopu sajma
17:00 – 18:00
Prezentacija Pakraca – jučer, danas, sutra
Vlakićem će se obići grad Pakrac uz posjet poduzetničkoj zoni
18:00 – 19:00

Slobodni obilazak Sajma Slavonski Banovac
– etno – gastro prezentacija udruženja obrtnika i obrtničkih komora
– „Grahfest“ – natjecanje u kuhanju graha
– od 18 sati srednjevjekovna viteška borba „Bitka za kovnicu novca“
19:00 – 20:00
Večera
GRAHFEST – natjecanje u kuhanju graha
Kušanje variva od graha od sudionika natjecanja
22:16
Polazak vlaka za Zagreb
Kutina 23.05; Ivanić Grad 00.03; Dugo Selo 00.23; Sesvete 00.32; Zagreb GK u 00.43 sati.

TEKST: S.P.      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn