Grad PAKRAC – Potpisan ugovor od 7,5 milijuna kuna za novi pakrački trg

Datum objave: 24. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

Anamarija-1024x614_c

ZAGREB/PAKRAC – Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević potpisala je u Zagrebu ugovor na 7.448.000 kuna za sufinanciranje projekta „Urbanističko – arhitektonsko rješenje središnjeg gradskog trga – glavni trg i pješačka ulica“. Riječ je o projektu koji je kandidiran u programu Ruralnog razvoja (operacija 7.4.1.), a odnosi se na prvu fazu obnove središta grada.

Sredstva su namijenjena temeljitoj obnovi i rekonstrukcija Ulice hrvatskih velikana i dijela Trga bana Josipa Jelačića, do županijske ceste koja spaja Strossmayerovu ulicu s Ulicom kneza Branimira (8.120 četvornih metara).

simulacija-trg-1-1024x614

Na tom prostoru će se obnoviti sva podzemna komunalna infrastruktura, izgraditi novi park s preseljenjem spomenika žrtvama fašizma na južni dio parka, obnoviti prometnica ispred općinske zgrade i popločiti prometne površine u Ulici hrvatskih velikana i središnji dio trga koje će postati dijelom pješačka zona te izgraditi popratna urbana i parkovna oprema. Gradonačelnica Blažević najavila je skoro raspisivanje javnog natječaja za izvođača radova, a planirano je kako bi radovi počeli krajem ljeta ili početkom jeseni.

IZVOR: pakrackilist.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn