GRAD PAKRAC – Pakračko kino započinje s prikazivanjem 3D filmova

Datum objave: 06. 2. 2019. | Kategorija: Kultura

PAKRAC – U ponedjeljak 11. veljače 2019. od 17 sati prvi put će biti prikazan film u digitalnoj 3D tehnologiji!

Nakon obnove koja je trajala dugi niz godina, a koja je uzrokovana njegovim razaranjem i rušenjem tijekom Domovinskog rata, prije osam godina (11.2.2011.) svečano je otvoren obnovljeni objekt Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ u Pakracu.

Od tada pa do danas članovi Kulturnog prosvjetnog društva „Sloga“ Pakrac u suradnji s ustanovama, udrugama i brojnim davateljima sredstava za svoje projekte, a uz podršku građana i njihovog odaziva na programe koje pripremaju, ovaj su reprezentativni objekt opremili i oplemenili novim i korisnim uređajima na korist svima nama, omogućujući održavanje multifunkcionalnih programa i priredbi.

Novo digitalno kino djeluje redovnim programom od rujna 2013. godine i funkcionira dragovoljnim radom članova. Još uvijek su jedino kino u Republici Hrvatskoj koje djeluje kao udruga bez zaposlenika u toj djelatnosti i samostalno podmiruje troškove poslovanja, režija, materijalne troškove. No, uspjeli su i ovdje „narasti“ te se za potrebe i užitak građana penju još jednu stepenicu – u ponedjeljak 11. veljače 2019. od 17 sati prvi put Pakračani će moći pogledati film u digitalnoj 3D tehnologiji! U 17,00 sati besplatno će biti prikazan 3D film “Mačke”, a u 19,00 sati “Aquaman”.

3D je nova generacija zabave sa svježim, bistrim i realističnim slikama koje daju osjećaj ulaska u film i svaki put donose novi doživljaj. Filmovi u 3D tehnologiji se gledaju s Real 3D naočalama koje su dizajnirane tako da pristaju svim gledateljima, a mogu se stavljati i preko naočala s dioptrijom.

Kako distributeri filmova uvećavaju cijene filmova u 3D i pakračko kino će se morati prilagoditi istome. Cijene ulaznica za filmove u 3D tehnologiji bit će uvećane za 10,00 kn u odnosu na filmove u 2D, izuzev organiziranih; matineja za više od 100 osoba i učeničkih projekcija kada se cijena uvećava za 7,00 kn po ulaznici.

IZVOR: pakrac.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn