GRAD PAKRAC – Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Pakraca

Datum objave: 14. 6. 2017. | Kategorija: Društvo

gradonačelnici-1024x685

PAKRAC – Gradski vijećnici u Gradskom vijeću Grada Pakraca danas su se sastali prvi puta nakon loklanih izbora na konstituirajućoj sjednici. Prema jednoglasnoj odluci vijećnika novi predsjednik Gradskog vijeća Pakrac je   Miroslav Ivančić (HDZ), za njegovog zamjenika iz redova HDZ-a imenovan je Vlado Eck, a iz redova oporbe SDP-ov Zoran Krejči.

Ispred Hrvatske demokratske zajednice naredne četiri godine u Gradskom vijeću će biti Miroslav Ivančić, Vlado Eck, Saša Hejtmanek, Željka Pejša Božić, Kristina Milek, Ivan Frićer, Josip Delorenci, Robert Matijašević, Zoran Hofman i Igor Cavalli. Ispred SDP-a to su Zoran Krejči, Mihajla Pavković, Dragan Marin i Neven Garača, potom nezavisni Damir Špančić, kao i Mirsada Popović Damjanović ispred SDSS. U odnosu na  kandidacijske liste dvije su izmjene, obje iz istog razloga – nespojivosti dužnosti u izvršnoj i predstavničkoj vlasti pa je umjesto gradonačelnice Anemarije Blažević kao vijećnik ušao Igor Cavali, a umjesto zamjenika gradonačelnika iz redova srpske manjine Nikole Ivanovića ušla je Mirsada Popović Damjanović.

svi-vijećnici

Osim predsjednika i potpredsjednike vijećnici su imenovali četiri stalna odbora i komisije. Zahvaljujući na izboru novi predsjednik Miroslav Ivančić  je pozvao sve vijećnike na suradnju  poželio da rad bude jednako uspješan i tolerantan kao u prošlom sazivu.Vijećnike je pozdravila i gradonačelnica Anamarija Blažević. Osim izbora i imenovanje neophodnih za konstituiranje Vijeća, vijećnici su odradili i dvoje točke dnevnog reda.Jednoglasno je usvojena Odluka kojom se utvrđuju uvjeti i način preuzimanja podataka o dohocima i primicima iz evidencije o dohocima i primicima za pristupanje sustavu EDIP – zapravo sustavu Evidencija dohodaka i primitaka koji vodi Porezna uprava. Najveća korist od ove aplikacije osjetit će građani prilikom prijava za  korisnike socijalnog programa (stipendije, participacija cijene dječjih vrtića,  sve vrste socijalnih pomoći), za  čega   su bili obvezni pribaviti potvrde o prihodima iz Porezne uprave, istaknula je gradonačelnica.  Od sada, uz njihovu suglasnost, pristup podacima se omogućava  izravno ovlaštenim osobama, uz obveze čuvanja tajne.

Jednoglasno je prihvaćena i Odluka o izradi strategije prometnog razvoja grada Pakraca za čega bi financijska sredstva trebala biti osigurana iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 85 posto udjela, a Republika Hrvatska s 15 posto.  Upravo zbog rokova  prijave na natječaj iz Mjere M07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine ova točka dnevnog reda je stavljena odmah na  konstituirajućoj  sjednici, pojasnila je gradonačelnica Anamarija Blažević.

TEKST: S. P. / pakrackilist.hr      FOTO: pakrackilist.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn