GRAD PAKRAC – 9. Križni put Grada Pakraca

Datum objave: 15. 3. 2018. | Kategorija: Društvo

aktualnolight_elementi659slika4

PAKRAC – Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Pakrac i udruge proistekle iz Domovinskog rata Pakrac i Lipika te Grad Pakrac organizatori su devetog po redu „Križnog puta Grada Pakraca“ koji će,  povodom obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Josipa, biti održan u subotu 17. ožujka.

Već tradicionalno sudionici ovog križnog puta okupit će se ispred kapelice Male Gospe u Kusonjama, prvoj postaji križnog puta. Potom će nastaviti put prema Pakracu, usputno se zaustavljajući i moleći na preostalih 13 postaja križnog puta koji će završiti kod Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima na rimokatoličkom groblju u Pakracu.

Cilj organiziranja „Križnog puta Grada Pakraca“ je kroz molitvu i prisjećanje, odati počast svim stradalnicima kroz povijest, posebno stradalima i poginulima tijekom Domovinskog rata. “Tekst postaja posebno je prilagođen ovom području, a moli se za sve koji su dali živote i koji su pomogli u stvaranju suverene Republike Hrvatske. Na prvoj postaji moli se za poginule Bjelovarčane u Kusonjima, na drugoj za zatočenike četničkog logora Bučje, te iz zasjede ubijenog hrvatskog branitelja Vencislava Štrbca itd. Svaki metar ovog prostora natopljen je krvi onih koji su stvarali Hrvatsku, te se na ovom Križnom putu prisjećamo svih njih“, stoji u priopćenju Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac – Lipik.

Organizatori pozivaju sve vjernike i građane da sudjeluju na ovom križnom putu, na kojem će tradicionalno biti istaknute i brojne državne zastave, te zastave udruga i ustanova.

TEKST: S.P.       FOTO: compas.com.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn