GRAD NOVA GRADIŠKA – Projekt obnove POU M.A. Relković i Dječjeg vrtića „Maslačak“ teme gradonačelnikove presice

Datum objave: 07. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Obnova Dječjeg vrtića „Maslačak“ i završetak radova na kompletnoj obnovi zgrade Pučkog otvorenog učilišta Relković, bile su teme tiskovne konferencije prvog čovjeka Nove Gradiške, gradonačelnika Vinka Grgića.

Nakon što je prije mjesec dana otvorena novouređena dvorana i prostor Doma kulture, zgrada Pučkog otvorenog učilišta Relković, do proljeća slijedeće godine, u potpunosti će promijeniti izgled. Prvi puta u skoro 40 godina, od kako je izgrađena. Na redu su radovi na „eksterijeru“ koji bi trebali početi do kraja godine. Uz energetsku obnovu ovojnice zgrade, projekt „težak“ 3,1 milijun kuna od kojih je milijun i pol bespovratnih, uključuje i zamjenu stolarije i izolaciju. Obnova Doma kulture, ali i ulaganje u podizanje kvalitete življenja u gradu, bile su teme tiskovne konferencije prvog čovjeka Nove Gradiške, gradonačelnika Vinka Grgića. Pomoći će u tome i kvalitetniji odgoj i obrazovanje i obnovljeni prostor Dječjeg vrtića „Maslačak“, koji će nakon višemjesečnih opsežnih radova, vrlo brzo primiti svoje male polaznike.

Uz obnovu zgrade Doma kulture, još je jedan to aktualni projekt s kojim se, na presici pohvalio gradonačelnik, projekt koji je počeo energetskom obnovom zgrade vrtića, a završit će i unutarnjim uređenjem. I mada su radovi trebali biti završeni ranije, razlozi kašnjenja su donekle opravdani. “Projekt bi već bio završen da nismo tijekom radova na energetskoj obnovi vrijednoj dva i pol milijuna kuna, prema Ministarstvu demografije kandidirali projekt unutarnjeg uređenja i dobili 880 tisuća kuna. Time ne samo da smo riješili novo pročelje i izolaciju zgrade, nego ćemo i, nakon 40-ak godina, dobiti i novouređeni interijer vrtića. Značit će to i izgled i uvjete u skladu s najsuvremenijim pedagoškim standardima, te prije svega, užitak za našu djecu. Priča, osim toga, tu neće stati, jer slijedeće godine planiramo opremiti kuhinju i urediti dvorište vrtića u koje ćemo postaviti i veliku spravu s gumenom podlogom za rekreaciju i igru,” upoznao je gradonačelnik Grgić na tematskoj tiskovnoj konferenciji o projektima obnove POU M.A. Relković i Dječjeg vrtića „Maslačak“ . I dok kino i kazališna publika već mjesec dana uživa u novom izgledu dvorane, vrtićarci bi se u svoj prostor, s trenutnih „raseljenih“ lokacija, trebali vratiti vrlo brzo.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn