GRAD NOVA GRADIŠKA – Potpisan ugovor za II fazu radova na Teniskom kompleksu Nova Gradiška

Datum objave: 30. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

NASLOVNA

NOVA GRADIŠKA – Novogradiški zaljubljenici u bijeli sport, rekreativci, profesionalci i amateri, uskoro na treninge i prijateljske susrete više neće morati do Slavonskog Broda ili Požege. Godinu dana nakon što su u naselju Slavča počeli radovi na izgradnji teniskog centra, s tvrtkom Tennis line sol d.o.o. potpisan je ugovor o II fazi uređenja vrijedan 21 580, 80 eura. Uz članove trofejima ovjenčanog gradskog teniskog kluba, posebno to veseli talentiranog 12.godišnjeg Frana Rakonića, koji će u lipnju, na poziv izbornika, s ostatkom Hrvatske teniske reprezentacije u London.

Nova Gradiška uskoro više neće biti jedini grad u Hrvatskoj bez teniskih terena. Godinu dana nakon što su u naselju Slavča počeli radovi na izgradnji teniskog centra-budućeg sportskog kompleksa s četiri teniska terena od tenisita, dječjim igralištem vrijednim 150 tisuća kuna i „zdravljakom“ za osvježenje sportaša i rekreativaca, s tvrtkom Tennis line sol d.o.o, potpisan je ugovor o II fazi uređenja vrijedan 21 580, 80 eura. Iako je službeni rok za izvršenje radova 30 dana, Tomislav Đokić, direktor tvrtke Tennis line sol, obvezao se, u ime izvođača, priču privesti kraju i ranije.

Zaslužuju to članovi gradskog teniskog kluba koji su, kako je upoznao predsjednik Marko Brčić, unatoč nedostatku prostora za trening, posljednjih 10 godina, pojedinačno i ekipno, na natjecanjima diljem Hrvatske i zemalja regije, u gotovo svim kategorijama, osvojili sve što se osvojiti može, ali i gdje god se pojavili, uglavnom izazivali čuđenje, najprije zbog rezultata postignutih bez terena u vlastitom gradu, a onda i nemogućnosti da na domaćem terenu, uzvrate gostooprimstvo i domaćinstvo.
NN

Uz članove trofejima ovjenčanog gradskog teniskog kluba, skorašnji završetak radova na izgradnji teniskog centra posebno veseli 12.godišnjeg Frana Rakonića, iznimno talentiranog mladog novogradiškog tenisača, osvajača Croatia cupa, od nedavno i člana nacionalne teniske reprezentacije, kojoj će se u mjesecu lipnju, pridružiti u Londonu.

Nakon godina napornih putovanja i treninga u drugom gradu, mogućnost igranja na terenima u Novoj Gradiški, za Frana će, a onda i njegove roditelje, biti, prije svega ogromno financijsko olakšanje. Osim toga, možda je upravo Fran, naš „najfriškiji“ reprezentativac u tenisu, najavio i sportske uspjehe nekih novih klinaca. Jer, uz predani rad, bezrezervnu podršku roditelja i pravilno usmjeravani talent, sve je moguće. Prvi meč mogao bi se, obećali su gradonačelnik Vinko Grgić i direktor tvrtke izvođača, „baciti“ najkasnije do Novogradiškog glazbenog ljeta.

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn