GRAD NOVA GRADIŠKA – Posjet prijateljskom Herzogenaurachu

Datum objave: 19. 10. 2023. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA -Delegacija Grada Nova Gradiška na čelu s predsjednicom Gradskog vijeća, direktoricom Turističke zajednice Dinkom Matijević i gradonačelnikom Vinkom Grgićem, protekli je tjedan nazočila otvorenju nove/renovirane zgrade gradske uprave u Herzogenaurachu. Posjet Njemačkoj bio je i prigoda za nastavak umrežavanja gradova koje od davne 1980. i potpisane povelje o prijateljstvu veže desetljetna suradnja na kulturnim, društvenim, sportskim i obrazovnim poljima

Predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić protekli su tjedan nazočili otvorenju nove/renovirane zgrade gradske uprave u Herzogenaurachu.

Riječ je o njemačkom gradu u okrugu Erlangen-Höchstadt, u Bavarskoj, najpoznatijem kao sjedištu glavnih međunarodnih tvrtki za sportsku opremu Adidas i Puma, kao i velikog proizvođača autodijelova Schaeffler Group, s kojim Novu Gradišku veže desetljetna suradnja temeljena na Povelji prijateljstva potpisanoj sada već davne 1980. godine.

Dva Grada povezao je Novogradiščanin Marko Lončar koji je radni vijek proveo u Herzogenaurachu, a doprinos suradnji, nakon njegove smrti, pruža i sin Petar. Proteklih godina suradnja i prijateljstvo potvrđeno je kroz brojne zajedničke aktivnosti na kulturnim, društvenim, sportskim i obrazovnim poljima, a povod za dodatno umrežavanje bila je i prošlotjedna svečanost kojoj su, uz novogradišku delegaciju, nazočili i predstavnici druga dva prijateljska grada, francuskog Saint-Lucea i Austrijskog Wolfsberga.

TEKST: S. Tarbuk                    FOTO: Novagradiska.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn