GRAD NOVA GRADIŠKA – Otvorenjem klizališta službeno počeo “Advent u našem gradu”

Datum objave: 29. 11. 2021. | Kategorija: Lifestyle

NOVA GRADIŠKA – Na zadovoljstvo malih i velikih poklonika zimskih radosti, nakon prošlogodišnjeg izostanka blagdanskog ugođaja, svečanim otvorenjem klizališta i paljenjem prve svijeće, u Novoj Gradiški službeno je počeo “Advent u našem gradu”.

Nakon prošlogodišnjeg izostanka blagdanskog ugođaja, ove godine ni kiša nije spriječila brojne Novogradiščane da prisustvuju svečanom otvorenju “Adventa u našem gradu”, manifestacije koja će tijekom mjeseca prosinca, središnji park pretvoriti u mjesto ugodnih susreta, druženja, čarolije i svjetla.

Službeni start omiljene gradske zimske priče u organizaciji Turističke zajednice Grada Nova Gradiška, na radost malih i velikih, označilo je otvorenje klizališta, uz prigodni program Društva naša djeca i Plesnog studija Marine Mihelčić, nakon čega je, uz zajedničku molitvu i blagdanske pjesme, uslijedilo paljenje prve adventske svijeće kod župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije.

Zadovoljni ovogodišnjim povoljnijim epidemiološkim okolnostima, “Advent u našem gradu” otvorili su direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević i prvi čovjek Grada, saborski zastupnik, Vinko Grgić, željni sugrađanima ponuditi priliku da posljednjeg mjeseca u godini, zaborave na svakodnevicu i fokusiraju se na, ono istinski važno, ” ljubav, dobrotu i toplu riječ”.

“Hvala svima što ste došli, jer ovo radimo zbog vas i naše djece. Zbog toga i klizalište koje će ove godine, zahvaljujući većem iznosu osiguranih sredstava, na radost, vjerujem, svih nas, ostati i tijekom mjeseca siječnja, sve dok i posljednja osoba ne odustane od te priče. Iznimno mi je drago što ljudi uviđaju naš trud i vole ovakve manifestacije, posebno stoga što je riječ o priči u kojoj sudjeluju brojne udruge i institucije, a tu su, sa svojim proizvodima i naši OPG-ovci, pa se nadam da će svi biti zadovoljni.”, rekao je, otvarajući manifestaciju gradonačelnik Grgić.

„ Otvorenje klizališta tek je početak, jer tijekom cijelog mjeseca prosinca, svakog vikenda vas očekuje bogati program prepun nastupa brojnih glazbenika, kreativnih radionica za djecu uz maskote iz bajki, kazališne predstave na ledu, doista mnogo toga. Ovo je za naše građane i želimo da imaju sve upravo u svom gradu, da ne moraju odlaziti dalje.“, upoznala je Dinka Matijević.

“Advent u našem gradu” Novogradiščanima će i gostima grada u dane uoči Božića ponuditi i tradicionalni sajam ispred zgrade Gradske uprave, a do tada, na prostoru uz fontanu, zahvaljujući bogatoj eno gastro ponudi, svakodnevno je moguće uživati u mirisima i okusima Božića.

TEKST: S. Tarbuk                    FOTO: TZGNG

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn