GRAD NOVA GRADIŠKA: IN MEMORIAM TOŠE PROESKI – 15 godina sjećanja i prijateljstva

Datum objave: 12. 10. 2021. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Godine prolaze, a sjećanja i prijateljstvo ostaju. Potvrdit će to, 15. godinu za redom, Turistička zajednica i Grad Nova Gradiška, organizacijom memorijalnog susreta Toše Proeski, u četvrtak 14. listopada, na spomen i u čast pjevaču koji je 2007. tragično stradao na autocesti kod Starog Petrovog Sela, te tako trajno povezao Makedoniju i Novu Gradišku

U čast i na spomen pjevaču koji je povezao regiju i prijateljstvu proizašlom iz tragičnog događaja, 15. godinu zaredom, Turistička zajednica i Grad Nova Gradiška, u četvrtak, 14. listopada, organizirat će In memoriam Toše Proeski.

Događaj kojim će se Novogradiščani i još uvijek brojni fanovi velikog makedonskog humanitarca, glazbenog slavuja, kako su ga zvali kritičari i publika, prisjetiti njegove tragične pogibije 2007.godine na autocesti kod Starog Petrovog Sela, počet će polaganjem vijenaca ispred Tošinog spomenika kod Elektrotehničke i ekonomske škole u 16,15 sati. Sat vremena kasnije, sa stadiona NK Sloga, odakle je prije 15 godina poletio i helikopter makedonske vlade s tijelom preminulog pjevača, startat će tradicionalni memorijalni maraton koji će povezati Novu Gradišku i Kruševo, rodno mjesto Toše Proeskog.

TEKST: S.T.            FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn