GRAD KUTJEVO – Povećane naknade za novorođenu djecu

Datum objave: 17. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – Kutjevačko Gradsko vijeće na zadnjoj sjednici jednoglasno je prihvatilo prijedlog gradonačelnika Josipa Budimira o  povećavanju naknada za novorođenu djecu s područja grada. Prema novoj Odluci, za prvo dijete obitelj će iz proračuna grada dobiti 2.000 kuna, za drugo 3.000, za treće 4.000 kuna. Za četvrto novorođeno dijete predviđena je naknada u iznosu od 5.000, a za peto 6.000 tisuća kuna.

Gradonačelnik Josip Budimir predložio je, a vijećnici na 12. sjednici Gradskog vijeća jednoglasno prihvatili prijedlog Odluke o povećanju naknade za novorođene. Naknada je iznosila tisuću kuna za sve, no nova odluka donosi promijene. Tako će obitelji s područja Grada Kutjeva iz gradskog proračuna za prvo dijete dobiti naknadu u iznosu od 2.000 kuna, za drugo 3.000, a za treće 4.000 kuna. Za četvrto novorođeno dijete jednokratna pomoć je 5.000, za peto 6.000 kuna.

“Stavili smo pred naše vijećnike ovaj prijedlog kako bi redefinirali naknade za novorođenu djecu. Želimo poslati poruku da su nam bitne obitelji i njihov opstanak u našem gradu te da želimo u okviru svojih mogućnosti pomoći onima koji zasnivaju veće obitelji.Uz sve poticajne mjere za razvoj gospodarstva, poljoprivrede i turizma i sve one druge pomoći, sufinanciranje karata za srednjoškolce, stipendije, pomoć umirovljenicima, i ova odluka ima svoj značaj i težinu. Uz to, uvjeren sam kako će i izgradnja Dječjeg vrtića biti zamašnjak u novim trendovima zaustavljanja iseljavanja iz naših krajeva,” rekao je gradonačelnik Josip Budimir.

TEKST: S. P./ D. K.         FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn