GRAD KUTJEVO – Humanitarna akcija “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”

Datum objave: 18. 5. 2024. | Kategorija: Lifestyle

KUTJEVO – Grad Kutjevo pokrenuo je ljetnu humanitarnu akciju u kojoj se prikupljaju plastični čepovi. Cilj je osiguranje novčane pomoći u svrhu liječenja oboljelih od leukemije i limfoma i drugih malignih bolesti, nabave potrebnih lijekova i medicinskih pomagala te omogućavanje boravka obitelji u blizini mjesta liječenja.

Uz humanitarni karakter, sudjelovanjem u ovoj akciji, koju Udruga oboljelih od leukemije i limfoma uspješno provodi već niz godina, sudjelujete i u očuvanju okoliša.
Pomoći možete tako da prikupite što više plastičnih čepova, koje tijekom cijelog ljeta možete odlagati u kutiju koja će biti na Trgu graševine. Prikupljaju se sve vrste plastičnih čepova i poklopaca od vode, sokova, mlijeka, jogurta, sireva, deterdženata, omekšivača za rublje i slično.

Sredinom rujna, povodom Svjetskog dana svjesnosti o limfomima, zloćudnoj bolesti srodnoj leukemiji prikupljeni čepovi bit će donirani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma koja plastične čepove predaje ovlaštenim otkupljivačima i tako prikuplja novčana sredstva za liječenje. Prepoznatljivo  Kulturno ljeto u Kutjevu dobit će tako i humanitarnu notu.

TEKST: S. P.                          FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn