GRAD KUTJEVO – Dan branitelja Grada Kutjeva

Datum objave: 30. 6. 2024. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – Po drugi put branitelji s područja Grada Kutjeva proslavili su svoj dan odavanjem počasti svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima na groblju svetog Marka, te mimohodom do Trga graševine gdje je upriličen prigodni program.

“Danas obilježavamo Dan branitelja ovdje u Kutjevu, poštujemo tradiciju i ovdje smo da iskažemo počast i poštovanje najboljima među nama, koji su za Hrvatsku dali život i kojima je oduzet život,”rekao je umirovljeni brigadir HV Ivan Vukas, predsjednik Gradskog ogranka UHDDR-a Kutjevo. O važnosti okupljanja i podsjećanja na istinu o Domovinskom ratu govorio je i ratni zapovjednik 123. brigade HV Požega, umirovljeni brigadir Zdenko Farkaš.”Borili smo se za svoj dom i svoje obitelji. Tada je Hrvatska kao republika i država bila u ideji i želji. Kada ostvarite ovakav uspjeh s tom malom Hrvatskom vojskom, mi smo ovdje dali svoj doprinos u preko 2200 kvadratnih kilometara zauzetog teritorija Srpske Krajine, sreća je neizmjerna i traje, kao što će trajati Republika Hrvatska, stoljećima,”rekao je umirovljeni brigadir Farkaš.

Gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir istaknuo je kako je obveza pomagati hrvatskim braniteljima koliko je god to moguće.”Zbog tadašnjih dječačkih dana nisam mogao u početku stvaranja današnje nam Domovine biti s vama rame uz rame i biti dionikom tog vremena. Danas mi je kao mladom čovjeku, a mogu reći i kao političaru, velika čast stati ovdje ispred vas i u ovom trenutku reći veliko hvala za sve što ste učinili u Domovinskom ratu kada se stvarala Hrvatska,” rekao je Budimir.

Zahvale i čestitke na Danu hrvatskih branitelja uputila je i županica Požeško-slavonske županije, Antonija Jozić, a kao izaslanik ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske Tome Medveda, Danu branitelja grada Kutjeva nazočio je ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć, Dinko Tandara. Ove godine u sklopu obilježavanja Dana branitelja Grada Kutjeva izložen je Taktičko-tehnički zbor koji je pripremila Gardijska oklopna mehanizirana brigada.

IZVOR: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn