GRAD KAO MUZEJ TEHNIKE NA OTVORENOM – 21.Međunarodni oldtimer susreti Nova Gradiška okupili rekordan broj sudionika

Datum objave: 04. 7. 2021. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Da su dobre stare “stvari” istinski evergreen – još su jednom dokazali članovi novogradiškog Oldtimer kluba “Classic 99” uspješno organiziravši 21.Međunarodni old timer susret s rekordnim brojem sudionika pristiglih iz svih dijelova Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući vozilima iz davno prohujalih vremena, Nova Gradiška je u subotu, 3.srpnja, na kratko pretvorena u veliki muzej tehnike na otvorenom. Povod-21.Međunarodni old timer susreti, jedinstvena tradicionalna turističko-tehnička priča u režiji lokalnog OTK Classic 99. Željni druženja i nikad dovoljnog hvaljenja s vlastitim prestižnim primjercima, novogradiški je susret posjetio rekordan broj sudionika, njih više od 200, pristiglih na dva i četiri kotača iz svih dijelova Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. Iako sigurni u odavno prepoznatu kvalitetu manifestacije upisanu u službeni godišnji itinenrer Hrvatskog old timer saveza, veliki odaziv iznenadio je i organizatore posebno stoga što se sličan susret istoga dana održavao i u Osijeku.

“Iznimno sam zadovoljan i iznenađen brojem sudionika koji su i ove godine potvrdili da organiziramo susret na kojem se svi osjećaju opušteno i kao kod kuće. Uz priliku za druženje s istomišljenicima, ljudima s kojima dijelimo strast prema tehničkim primjercima iz prošlosti, novogradiški “rally” pruža jedinstvenu i rijetku mogućnost našim sugrađanima i gostima grada da uživo vide neke od iznimno starih i vrlo vrijednih automobila, poput recimo Nash-a iz 1926. godine, automobila obitelji Rabarović iz Zagreba koji nam je stigao, da tako kažem, na vlastitim točkovima. Uz 40 automobila s kojima su izašli članovi našeg kluba, sve opremljeniji i sadržajno bogatiji Muzej prometa i tehnike, dokaz je to da vrijedno radimo i da smo, iz godine u godinu, sve kvalitetniji i kao udruga.”, rekao je, u ime organizatora, dugogodišnji predsjednik OTK Classic 99., Krešimir Knežević.

Atraktivnu karavanu, uz Novogradiščane, mogli su vidjeti i stanovnici Posavine, jer su sudionici susreta sa svojim vrijednim primjercima posjetili Rešetare, Sičice i Dragalić,a u ime Grada dobrodošlicu im je izrazio i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: F. S. / Darko Barbarić

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn