GOSTOVANJE GRADSKOG KAZALIŠTA POŽEGA – „Vjenčani list“ pred novogradiškom publikom

Datum objave: 12. 11. 2014. | Kategorija: Kultura

11kish

NOVA GRADIŠKA – Smatraju ga jednim od najuspješnijih i najomiljenijih svjetskih satiričara i književnika, posebno jakog u komediografskom izričaju, umjetnikom koji je Izrael i Izraelce približio ostatku svijeta, dva puta bio nominiran za Oscara,  napisao 50-ak knjiga  uspješno prodanih u više od 40 milijuna primjeraka i prevedenih na 38 jezika. On je Ephraim Kishon, autor „Vjenčanog lista“, kazališne predstave s kojom će se Novogradiščanima po prvi puta predstaviti Gradsko kazalište Požega u petak, 14.studenoga 2014. godine.

Predstava je to koja je svoju premijeru u „rodnom gradu“ doživjela, simbolično, na Valentinovo, a do sada su je s oduševljenjem popratili i zagrebački zaljubljenici u kazalište. Plan je da predstava, u maniri „putujućeg teatra“ postane istinski požeški proizvod, kaže ravnateljica kazališta Valentina Soldo, iznimno zadovoljna dosadašnjim reakcijama na „Vjenčani list“. Zadovoljni su i glumci, posebno tempom i dinamikom predstave koja,kaže kritika, nema ni trenutka oscilacija, a nudi ono što nam je svima najpotrebnije-veliku količinu britkog humora i pogled u nečiju tuđu obitelj.
19kish

Ekipu „Vjenčanog lista“ (Osječanku Tatjanu Bertok Zupković, „zagrepčance“,Roberta Ugrinu i Mirnu Medaković , te Požežane, Ivana Vukelića, Ivana Grčića i Ankicu Ivanković, pod redateljskom palicom Damira Mađarića) novogradiška će publika vidjeti u petak, 14.studenoga u dvorani Doma kulture, od 19 sati. Ulaznice možete kupiti u tajništvu Učilišta ili rezervirati na: tel. 331-010, 331-011 i 331-012; ili na mob. 099 331 0115 i E-mail: poumar@sb.t-com.hr

TEKST: Simonida Tarbuk    FOTO: Tomislav Milanović

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn