GOSPODARSKI KRIMINALITET – Dvojica Požežana osumnjičena za kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Datum objave: 23. 12. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Prouzročenje stečaja“ i „Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“.Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Povreda tuđih prava“.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Prouzročenje stečaja“ i „Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“. Naime, osumnjičeni je u proteklih 18 godina osnovao pet trgovačkih društava i kao odgovorna osoba nije vodio poslovne knjige navedenih trgovačkih društava i predavao godišnja financijska izvješća te na taj način prouzročio stečaj, a prije stečaja poslovanja trgovačkih društava prebacivao na novoosnovana trgovačka društva te na opisani način uskratio obaveze prema državnom proračunu RH u iznosu od preko 300 tisuća kuna. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Povreda tuđih prava“. Naime, osumnjičeni je nakon zaprimljene presude bio dužan isplatiti oštećenoj 61-godišnjakinji s područja Zagreba iznos od preko 78 tisuća kuna te je kako bi spriječio naplatu prenio nekretnine u svom vlasništvu na članove obitelji. Protiv 59-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

TEKST: S. P./ PU PS            FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn