GODIŠNJA SKUPŠTINA HPD “TOMISLAV” CERNIK – Najraspjevanije cerničko društvo u 2020. slavi 115.rođendan

Datum objave: 08. 3. 2020. | Kategorija: Susreti

CERNIK – Iako se vesele svakoj novoj radnoj godini, jer potvrda je to njihove kvalitete, kontinuiteta i tradicije, 2020. za članove Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav” Cernik bit će posebna. Iznimno vrijednu obljetnicu, 115 godina rada i postojanja, najraspjevanije cerničko društvo proslavit će cjelovečernjim koncertom u svibnju, a rođendansku će godinu obilježiti i niz drugih događaja o kojima su članovi progovorili na nedavno održanoj redovnoj godišnjoj skupštini.

Uz druženje za koje uvijek pronalaze vremena, redovne godišnje skupštine prilika su članovima društava i udruga za rekapitulaciju učinjenoga kao i nove planove i aktivnosti u aktualnoj godini. Potvrdili su to, ovih dana, “Tomislavci”, članovi najstarijeg i najraspjevanijeg cerničkog društva koje će ove godine obilježiti vrijednu obljetnicu- 115 godina postojanja i djelovanja.

Uz niz drugih, uglavnom tradicionalnih aktivnosti, nastupa i gostovanja kojima obiluje svaka godina, povod je to cjelovečernjeg koncerta koji će društvo održati 9. svibnja, ponoseći se stoljetnim kontinuitetom, pronošenjem imena mjesta diljem zemlje i svijeta, kao i činjenicom kako je riječ o društvu u čijem je sastavu bar jedan od članova svake cerničke obitelji, među kojima i načelnik Općine, Vitomir Žakić, što je, uz niz drugih specifičnosti, još jedna posebnost “Tomislava”. Uz svima posebno drag rođendanski nastup, u slavljeničkoj godini članove društva očekuju i proljetni koncert, poznata Vrtna zabava, Smotra pjevačkih zborova na kojoj će, kao i ranijih godina, ugostiti prijatelje iz Lipika, Županje, Pitomače, Davora, Slavonskog Broda, a dobre zabave neće manjkati ni za “Cernički krmokolj”, jer, uz pjesmu i tamburicu, raspjevani su Cerničani poznati i kao vjerni čuvari slavonske gastro tradicije, a tu je i tradicionalni Božićni koncert kojim će društvo službeno “zaključiti” još jednu radnu godinu.

“Iako s veseljem dočekujemo svaku novu godinu, ova će biti posebna, jer ne slavi se svaki dan 115.rođendan. Bit će to prilika da se još jednom predstavimo kao društvo koje okuplja i mlade i stare, primajući s dobrodošlicom, sve ljude dobre volje, zaljubljenike u pjesmu, ples i tradiciju. Uz pjevački zbor, u društvu uspješno djeluje i tamburaški orkestar, a uskoro će i još jedna škola tambure, po kojoj smo, mogu s ponosom reći, također poznati. Uz brojne redovne članove svih generacija, članove koji nas podupiru, kao i posjetitelje i sve koji prate naš rad, tu je i Općina Cernik, bez čije bi financijske i logističke pomoći sve išlo puno teže, stoga, hvala im svima, jer i oni su dio društva”, upoznao je Đuro Vuk, dugogodišnji predsjednik HPD Tomislav, podsjećajući kako je godišnja skupština još jedna prilika da se članovi društva okupe, provesele i s puno entuzijazma krenu u nove radne pobjede.

TEKST: S. T.        FOTO: HPD Tomislav FB

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn