GODIŠNJA SKUPŠTINA HKUU „TRENK“ NOVA GRADIŠKA – Kvalitetnim aktivnostima kroz 2018. godinu

Datum objave: 19. 2. 2018. | Kategorija: Susreti

n

NOVA GRADIŠKA – Članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“ Nova Gradiška u petak 16. veljače održali su Godišnju skupštinu, na kojoj je usvojeno Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2017. godinu. Sva tijela Udruge izvijestila su kako je Udruga vrlo aktivno provela prošlu godinu, a najviše od svega, pomno su birani nastupi na kojima se predstavljao cjelogodišnji rad.

Biti članom Udruge, nije samo doći na probu ili skup, Udruga je odgovornost svih članova. Zajedno, ali i ponaosob predstavljamo udrugu iz područja kulture, a moram reći da sam jako zadovoljna kako smo radili protekle godine, naglasila je predsjednica HKUU „Trenk“, Verica Vuković te dodala: “U protekloj godini smo sredstva, koja su dodijelile jedinice lokalne uprave, naši članovi kroz članarinu, te drugi sponzori, pažljivo trošili. U današnja teška vremena, mudro raspolaganje novcem je najvažnije za opstanak jedne udruge”.

Izvješće o radu podnijela je tajnica i voditeljica Vesna Vlaović. “Svi ste pridonijeli na razne načine da se svaki put na našim nastupima predstavimo u najboljem svijetlu. Imali smo 28 nastupa, što je 2 nastupa mjesečno, a ponekad i više. Prošle godine pažljivo smo birali na kojim ćemo manifestacijama nastupiti,” naglasila je Vlaović .

Od putovanja tu su bili: Rajić-dječja smotra folklora, Daruvar-Vinodar, Zagreb, Krapina-Tjedan kajkavske kulture, Čepin-Čepinski suncokreti, Požega-20 godina Požeške biskupije, Herzogenaurach (Njem.)-25 godina Kluba Croatia, Brestača. Pored ovih većih nastupa, imali smo jako puno nastupa u Novoj Gradiški i okolici, na svim važnim manifestacijama: Poljoprivredno poduzetničke ideje, Pokladni dani, Narodni vez, Večer kazališta, Sarmijada i provijada, Uskrs u Sičicama, naš uskrsni koncert „Trenk i prijatelji“, Tijelovo u župi Jug NG, Novogradiško glazbeno ljeto – večer folklora, Dan OŠ „Mato Lovrak“, Dani kruha G. Bogićevci, Advent u Našem gradu, Božić u Vrbju, koncerti za Dan grada Nova Gradiška „Sačuvajmo običaje stare“. Od svih nastupa Trenkovcima će u sjećanju ostati nastup u emisiji Hrvatske radiotelevizije, „Dobro jutro, Hrvatska“ na kojoj su se predstavili kroz pjesme i plesove novogradiškog kraja. Lijepo im je bilo i na trodnevnom putovanju u prijateljski grad Herzogenaurach u Njemačkoj, gdje su svojim nastupima uljepšali proslavu 25 godina Kluba „Croatia“ koji okuplja Hrvate u tom gradu.

26198059_1627968647249585_2591339715197426800_o

Brojne pohvale dobila je dječja skupina koju zajedno vode Marija Tkalčec i Nikolina Babić. Upravo zbog njihovog zalaganja, ali i kao nagrada, Trenkovci su protekle godine po prvi puta organizirali jedinstvenu manifestaciju posvećenu upravo djeci, „Djeca u Europi skupa“. U manifestaciju su bili uključeni i članovi Udruge slijepih Nova Gradiška te Biciklistički klub „Psunj“ Nova Gradiška. U programu je sudjelovalo više od 300 djece. I ove godine će nastaviti s organiziranjem manifestacije, ali ovoga puta uz još bogatiji program. Naime, pokrovitelj manifestacije bit će Ministarstvo kulture.

Pored dječje smotre, planova za ovu godinu ima puno; uz već odrađene nastupe na PP idejama, Pokladnim danima, Grahijadi, Narodnom vezu, održat će i Uskrsni koncert, sudjelovati na Sarmijadi, otputovati u Mađarsku, sudjelovati na manifestacijama Uskrs u Sičicama, Vinodar, Brodsko kolo, Državna smotra folklora, Novogradiško glazbeno ljeto, Ljetni karneval otok Pag, Advent u našem gradu, održavanje koncerata „Sačuvajmo običaje stare“, sudjelovati u župnim svečanostima, te ići na nastupe po pozivima. Ističu da se u Planu rada za 2018. vidi da se uvijek pokušava odabrati najbolje.Kako se moglo čuti, na mladima svijet ostaje, a njih u Trenku ima jako puno. A planiraju realizaciju brojnih programa, kao i započeti pripreme za proslavu 25 godina postojanja HKUU „Trenk“, koja će biti 2019. godine. Za sve ljubitelje folklora, njihova vrata uvijek su otvorena novim članovima, jer biti dio udruge znači dobiti jednu veliku veselu i raspjevanu obitelj.

TEKST: S. P/H. Šokac       FOTO: HKUU Trenk

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn