GODIŠNJA PRODUKCIJA PLESNI KREATORIJ 2: Začudni Ilijanin svijet kreacije i snova – uđi, sanjaj, pleši, budi dijete!

Datum objave: 15. 6. 2019. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – UO Plesna radionica Ilijane Lončar premijerno je u Gradskom kazalištu Požega prikazala 19. godišnju produkciju koja, tradicionalno, donosi srž godišnjeg rada svih Ilijaninih plesača. Pred prepunim gledalištem 125 plesača u dobi od 3 do 16 godina predstavilo je 11 koreografija različitih tematika. Reprizne izvedbe su 16. lipnja u 11,00 i 18,00 sati.

Želite li uvijek iznova osjetiti oduševljenje pedagoško-kulturnim zbivanjem preporuka je – posjetite plesnu manifestaciju u organizaciji plesne pedagoginje Ilijane Lončar. Iskreni dječji užitak u plesu prelio se i ovog puta preko scene ( u koreografiji “Duhovi iz ormara” i doslovno) izmamivši od publike aplaudiranje i glasno odobravanje ali i duboki osjećaj poštovanja zbog prikazane umjetničke razine. Jer, rad s najmlađima zasigurno je za svakog najljepši ali i najodgovorniji i najizazovniji zadatak. Tu nema prostora za greške, za neprimjerene odabire, a Ilijana je 19. put zaredom pokazala kako joj takav izazov stoji kao saliven, baš kao plesni kostim.

Da požeški roditelji prepoznaju Ilijanin rad i stručnost pa joj rado povjeravaju više generacija svojih mališana potvrđuju i po prvi puta izvedene “sestrinske” koreografije – tri sestre Franka, Zara i Petra Šubara te sestre Marija i Lucija Fahr otplesale su svoja mala autorska djela.

“Osnovni cilj umjetničke organizacije sve ove godine, a govorimo o dva desetljeća rada, promocija je i razvoj plesnog odgoja te kreativnog stvaralaštva djece i mladih, uz senzibiliziranje javnosti za suvremenu plesnu umjetnost. Tu je i poticanje kreativno istraživačkog rada – nama je bitno da djeca stvaraju i kreiraju, da budu djeca i da što više iz sebe daju na svakom satu plesa pa onda i na pozornici. Mi njegujemo kvalitetu, a ne kvantitetu – stvaramo koreografije koje propitkuju maštu plesača i publike, koje razvijaju ono najljepše u svima nama i nadam se da ću, na krilima podrške koju mi daju moji plesači jedino tako raditi i dalje, bar još 20 godina,” poručila je Ilijana. U čarobni plesni svijet Plesnog kreatorija 2 možete ušetati i 16. lipnja u 11,00 i 18,00 sati.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn