GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA – Svečanim završnim koncertom zatvoreni 54. Dani Glazbene škole Požega

Datum objave: 10. 3. 2024. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Na svečanom završnom koncertu predstavili su se Mlađi puhački orkestar, Puhački orkestar, Mješoviti zbor, komorni sastavi i solisti. Također, samoj završnici prethodile su isto tako izuzetne četiri večeri ispunjene kvalitetnim glazbenim izvedbama učenika i profesora. 

Ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević, podsjetio je kako škola godišnje organizira stotinjak koncerata u cilju promoviranja učeničkih talenata, a ponos proizlazi iz činjenice da učenici požeške škole osvajaju brojne nagrade zahvaljujući svojim talentima i znanju.
– Naši učenici na brojnim natjecanjima osvajaju dvjestotinjak nagrada godišnje, sve češće osvajaju Oskare znanja, dobitnici su prestižnih nagrada, stipendija, a shodno tome sve češće naši profesori napreduju u svome znanju. Isto tako, postali smo europska točka darovitih, kupili smo ovaj vrijedni koncertni klavir, identičan onima koji krase sve relevantne koncerte svijeta. Uz ovaj klavir kupili smo još jedan sličan njemu, zbog toga smo bili domaćin prestižnog Državnog natjecanja komornih sastava. Sve češće smo domaćini brojnih i velikih događanja kada je riječ o umjetničkom obrazovanju. Sve to smatram neprocjenjivom promocijom naše škole. Podsjetit ću i na povijesni rezultat naših klavirista na ljetnom roku Muzičke akademije u Zagrebu, gdje su od deset mjesta naši učenici zauzeli tri – rekao je Kovačević.

Istaknuo je i kako je školska godina započela s nešto manjim brojem upisa u prvi razred srednje škole, no s druge strane otvoreno je Područno odjeljenje u Velikoj. Tako je, broj upisa u školskoj godini, ponovno nadmašio broj prethodne godine, naglasio je ravnatelj.

– Sjajni rezultati, puno razloga za ponos, ali se opet pitamo nakon što smo sad još više podigli tu ljestvicu, što ćemo to smisliti sljedeće školske godine. Bez obzira na sve, mi ćemo se i dalje truditi osigurati nastavu i pružiti našim učenicima obrazovanje na najvećoj mogućoj razini. Trudit ćemo se i dalje bogatiti kulturni život naših sugrađana kao i prethodnih godina. Svima hvala na svakom obliku podrške, posebice županijskim i gradskim vlastima koji nas prate – zaključio je.

IZVOR: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn