GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA – Puštena u rad koso podizna platforma za osobe s invaliditetom

Datum objave: 23. 10. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Glazbenoj školi Požega u rad je puštena koso podizna platforma čime je značajno poboljšana pristupačnost škole učenicima s invaliditetom, ali i omogućen pristup koncertima mladih glazbenika za sve žitelje Požeško-slavonske županije. Vrijednost projekta koso podizne platforme iznosi 15.200,00 eura i sufinanciran je od strane Ministarstva hrvatskih branitelja u vrijednosti od 10.600,00 eura dok je ostatak sredstava osigurano iz proračuna Grada Požege. 

Svečanom puštanju u rad prisustvovali su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, savjetnik Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mario Burek, saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije Jelosavka Jakovljević, čelnici jedinica lokalne samouprave, Jozo Katić iz Ureda ministarstva hrvatskih branitelja Požega te predstavnici braniteljskih i civilnih udruga.

Dobrodošlicu prisutnima poželio je ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević naglasivši važnost trenutka za sve učenike i žitelje županije jer će od danas učenici s invaliditetom, ali i sve ostale osobe s invaliditetom nesmetano imati adekvatan pristup prostorijama i koncertnim dovranama. “Nakon što svladaju ovo stubište uz pomoć koso podizne platforme, s prve razine liftom mogu doći do drugih razina škole i pristupiti svim sadržajima i prostorijama škole,” rekao je Kovačević.

Svoje zadovoljstvo realiziranim projektom izrazio je u ime Grada Požege gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, a u ime osnivača Glazbene škole Požega, Požeško-slavonske županije, obratila se županica Antonija Jozić. “Čast mi je pozdraviti vas u najboljoj glazbenoj školi u Republici Hrvatskoj, školi koja obrazuje naše mlade glazbene nade koji kroz svoj cjelogodišnji program u ovu zgradu dovode tisuće građana.” naglasila je županica dodajući da je od danas škola pristupačna i za sve one osobe koje zbog postojećih prepreka nisu mogle pristupiti koncertima, a možda i obrazovanju u ovoj ustanovi.

U ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske i u svoje osobno ime svečanosti puštanja u rad koso podizne platforme prisustvovao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je naglasio kako ovo ministarstvo kroz više od 300 projekata podupire upravo ovakve programe i inicijative koje dolaze od općina, gradova i županija.

TEKST: S. P.                         FOTO: PSŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn