GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA – Projektom „Poticanje izvrsnosti” nagrađeno 20 učenika Glazbene škole Požega

Datum objave: 11. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Glazbenoj školi Požega danas je predstavljen projekt “Poticanje izvrsnosti” koji najuspješnijim učenicima matične škole te područnih odjeljenja u Pleternici i Kutjevu osigurava cjelogodišnji iznos participacije od 1.500,00 kuna. Projektom je obuhvaćeno 20 učenika, a sredstva su osigurali gradovi Pleternica i Kutjevo za učenike u područnim odjeljenjima, Grad Požega za osnovnoškolce te Požeško-slavonska županija za srednjoškolce.

O projektu “Poticanje izvrsnosti” na konferenciji za medije govorili su ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić te zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha.

Projekt „Poticanje izvrsnosti“ zamišljen je kao nagrada i poticaj za daljnji rad naših najuspješnijih učenika. Najuspješnijem učeniku svakog razreda, kako Matične škole, tako i Područnih odjeljenja u Pleternici i Kutjevu, osigurao bi se cjelogodišnji iznos participacije. Za učenike iz pleterničkog područnog odjela potrebna sredstva osigurat će Grad Pleternica, Grad Kutjevo učenicima područnog odjela Kutjevo, dok će se za učenike Matične škole pobrinuti Grad Požega i to za osnovnoškolce te Županija za srednjoškolce). Ukupno će tako biti nagrađeno 20 učenika, upoznao je ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević uz napomenu kako je ideja o projektu potekla od gradonačelnice Antonije Jozić.

“Učenici Glazbene škole Požega u prošloj školskoj godini nastupili su više od 100 puta na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima te osvojili preko 60 prvih nagrada. Godišnje u Školi organiziramo 70-ak koncerata, a na većini njih nastupaju naši učenici. Oni svojim nastupima uvelike pridonose bogatom kulturnom životu naše zajednice. Svojim uspjesima na natjecanjima promoviraju našu Školu, naše gradove, Županiju te sada želimo nešto napraviti za njih. Projekt „Poticanje izvrsnosti“ zamišljen je kao nagrada i poticaj za daljnji rad naših najuspješnijih učenika. . Stručna tijela Glazbene škole Požega odabrala su najuspješnije učenike temeljem rezultata iz prethodnog razreda. Kriteriji za odabir najboljih su: rezultati s natjecanja, uspješnost nastupa na koncertima i ocjene. Vjerujem kako će ovo postati tradicija, iznos nije veliki za gradove i Županiju, a vjerujem kako će puno značiti našim učenicima” naglasio je ravnatelj Kovačević, zahvalivši na financijskoj potpori gradovima i Županiji.

“Drago mi je kada se dobre ideje realiziraju. Ponosan sam što ćemo još jedan korak dalje učiniti kako bi oni najuporniji i najbolji bili nagrađeni za svoj trud i sposobnosti. Ponosan sam i na našu Glazbenu školu koja svake godine potvrđuje svoju izvrsnost i na upisu gdje se uvijek pokazuje veliki interes novih učenika. Neka ovo bude početak nove tradicije kako potaknuti naše učenike da budu najbolji među najboljima,” rekao je župan Alojz Tomašević.

“Ovo je projekt kojim želimo potaknuti djecu na još veći angažman, potaknuti ih na izvrsnost i dati potvrdu kako se svaki trud na kraju isplati. To trebamo njegovati od najmanjih nogu, a vjerujem kako će ova nagrada biti poticaj da budu još bolji u godinama koje slijede. O kvaliteti Glazbene škole Požega ne trebamo posebno govoriti, to je posebna škola na koju svi u Požeško-slavonskoj županiji trebamo biti ponosni. Ja sam ponosna da evo i Područno odjeljenje u Pleternici funkcionira već dugi niz godina, i vjerujem, koliko sam ja sada sretna, da su toliko sretni i naši učenici Petar, Petra, David, Viktorija i Valentina koji su predloženi za financiranje participacije,” rekla je gradonačelnica Jozić.

Svoje zadovoljstvo projektom u ime Grada Požege i gradonačelnika Darka Puljašića te u svoje osobno ime izrazio je zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha. “Zadovoljstvo mi je biti danas u Glazbenoj školi i svjedočiti poticanju izvrsnosti. Naša Glazbena škola na karti Hrvatske i Europe prepoznata je kao izvrsna škola, škola iz koje izlaze vrhunski umjetnici. Progres ovisi o izvrsnima, o izvrsnim učenicima, izvrsnim profesorima. Potičući danas izvrsne učenike, svi mi, i Županija i gradovi, nagrađujemo i školu i njene djelatnike. Vjerujem da će nas Glazbena škola Požega i ubuduće veseliti svojim postignućima,” rekao je Troha.

Od ove školske godine uz to, Glazbena škola Požega ishodila je i sve potrebne dozvole od resornog ministarstva kako bi bila samostalna, odnosno, njeni učenici više neće morati dodatne predmete slušati u Gimnaziji već su zato osigurani uvjeti u matičnoj školi.

Nagrađeni učenici iz Matične škole su: Dina Gadžić, Edita Mikić, Anamarija Ralašić, Margareta Jakobović, Jakov Gitt, Jakov Pažin, Žarko Dominik Jakovljević, Borna Franić, Jana Mustapić i Bruno Pavičić. Iz Područnog odjeljenja Kutjevo nagrađeni su Ela Mijoković, Mia Grlić, Anamarija Svitok, Ana Bešlić i Ines Hurtiš. Iz Područnog odjeljenja Pleternica to su učenici Petra Rezo, Petar Miličević, David Kresovljak, Viktorija Barić i Valentina Sesar. Ukupan iznos participacije je 30.000 kuna.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn