GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA – Požega je domaćin 62. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe

Datum objave: 08. 12. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Glazbenoj školi Požega danas je otvoreno 62. hrvatsko natjecanja učenika i studenata glazbe – komorni sastavi. Na natjecanju sudjeluje 250 učenika i studenata iz 29 glazbenih/umjetničkih škola. Škola domaćin predstavlja se sa 23 učenika u šest komornih sastava.

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovnaje, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, u požeškoj Glazbenoj školi 8. i 9. prosinca održava se 62.hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe – komorni sastavi. Na natjecanju sudjeluje 250 učenika i studenata iz 29 glazbenih/umjetničkih škola, Muzičke akademije u Zagrebu te umjetničke akademija u Osijeku i Umjetničke akademije u Splitu.

Natjecanje će trajati 2 dana (8. i 9. prosinca), a natjecatelji će se natjecati u 7 disciplina (glasovirska duo, glasovir 6 i više ruku, dua, tria, kvarteti, kvinteti te sastavi 6-9 članova). Glazbena škola Požega na natjecanju se predstavlja sa šest komornih sastava tj. s 23 učenika.

“Izuzetna čast nam je biti domaćin ovako vrijednog i kvalitetnog natjecanja. Ali i velika odgovornost te veliki izazov. Nadam se da ćemo ispuniti sva očekivanja sudionika ovog natjecanja te da će biti zadovoljni ishodom i ostvarenim rezultatima,” naglasio je ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević.

Natjecanje je prigodnim riječima otvorio zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha. “Veliko zadovoljstvo je nazočiti državnom natjecanju u našem gradu.Čestitam Glazbenoj školi Požega na domaćinstvu, a organizatorima na odabiru upravo ove škole. Pratimo razvoj naše Glazbene škole i ona je na ponos i svome gradu i svojoj županiji, a vjerujem da je i ovo natjecanje potvrda njene kvalitete,” rekao je Troha.

TEKST: S. Pok                     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn