GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA – Otvorena novo uređena Koncertna dvorana Glazbene škole Požega

Datum objave: 10. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U prigodi Dana županije održan je koncert učenika i profesora Glazbene škole Požega povodom otvorenja novouređene Koncertne dvorane. Požeško-slavonska županija Glazbenoj školi Požega na poklon je osigurala nabavu novih stolaca za dvoranu, investicija u vrijednosti oko 650 tisuća kuna za 279 stolaca koje će školi služiti još dugo godina, a samu izradu stolaca preuzela je požeška tvrtka Spin Vallis.

Sve nazočne pozdravio je ravnatelj škole Alen Kovačević .”Ugradbene stolce na kojima sjedite dar su našeg osnivača, Požeško-slavonske županije i na tome se ovim putem, u ime svih zaposlenika i učenika, zahvaljujem. Do kraja godine ovu koncertnu dvoranu krasit će i veliki koncertni klavir čija je vrijednost gotovo milijun i 300 tisuća kuna, što naravno ne bi uspjeli bez podrške Županije i Grada. S tim instrumentom bit ćemo jedni od najinteresantnijih, najljepših i najpoželjnijih dvorana u ovom dijelu Hrvatske, što će također omogućiti da ugostimo ozbiljnija imena i osobe iz svijeta glazbe,” rekao je ravnatelj Kovačević.

“Naravno, ni ove škole ni ove dvorane ne bi bilo da nismo ostvarili uspjeh i dobre rezultate, a glavni pokazatelji rada škole su naši učenici i njihovi rezultati s raznih natjecanja,” rekao je ravnatelj Kovačević.

Podsjetimo, Glazbena škola Požega u svoj novi dom ušla je početkom 2014. godine. Izgradnja i opremanje nove zgrade škole stajalo je 14,5 milijuna kuna, od čega je 7 milijuna osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja, 6,3 milijuna kuna Grad Požega i 900.000 kuna Ministarstvo znanosti za opremu.

IZVOR: Grad Požega

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn