GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA – Grand prix, prve nagrade i zlatni pehar s Međunarodnog natjecanja u Subotici

Datum objave: 28. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Učenici Glazbene škole Požega sudjelovali su na Međunarodnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola u kategorijama solista Prim/Bisernica i Basprim/Brač koje je održano u Subotici. Natjecalo se 40 tamburaša iz 18 škola, a pod vodstvom profesora Valentina Petranovića i Marijana Paurića požeški učenici kući su donijeli prve nagrade, Grand prix i zlatni pehar.

Natjecalo se 40 tamburaša iz 18 škola, Subotice, Sombora, Ade, Bečeja, Pančeva, Kule, Apatina (odjeljenje Sonta) i Novoga Sada te škole iz Hrvatske – Požege, Slavonskog Broda, Virovitice, Zaboka, Sesveta, Siska, Osijeka, Zagreba–Podsused i Vukovara.Za Grand prix su se natjecali najbolji učenici u svojim kategorijama, posebno osnovna i srednja škola te fakultet i komorni sastavi.

Antea Glavaš – učenica osnovne škole Požega u jakoj konkurenciji osvojila je prvu nagradu i GRAND PRIX kao najbolja učenica na tamburi – bisernici u kategoriji osnovnih škola.

Jaka konkurencija bila je i među učenicima srednjih škola. Dominik Milošević osvojio je prvu nagradu i GRAND PRIX kao najbolji učenik u kategoriji srednjih škola i fakulteta, a još jedna prva nagrada i GRAND PRIX je stigla u Požegu iz Subotice zahvaljujući Tamburaškom komornom sastavu Glazbene škole Požega. Nastupili su učenici, Danijel Tomašević, Alen Ružić, Dominik Tomašević, Elizabeta Jakobović, Luka Bajt, Mihael Mandić, Matija Kravski, David Ralašić i Antun Glasnović.

TEKST: S. P.      FOTO: V. P. Facebook

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn