GIMNAZIJA POŽEGA – Gimnazijalci ponovo u finalu Ponosa domovine

Datum objave: 11. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Natjecanje Ponos domovine srednjoškolsko je natjecanje u formi kviza kojim se provjerava znanje vezano uz Domovinski rat i odgoj, hrvatsku povijest i geografiju, ekologiju, religiju, moral i etiku, energetsku učinkovitost i opću kulturu.Učenici Gimnazije Požega i ove godine plasirali su se u završnicu u Zagreb od 4. do 6. travnja 2019. godine.

U projektu su ove godine sudjelovale ukupno 63 srednje škole iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine s više od 600 učenika. Natjecanje se sastojalo od dvaju eliminacijskih krugova na kojima su učenici u što kraćem vremenskom periodu što uspješnije trebali riješiti internetsku provjeru znanja sastavljenu od 40 pitanja. Nakon drugoga kruga, troje učenika iz naše škole izborilo je pravo formiranja tročlane ekipe za poluzavršno natjecanje održano u Vukovaru, na kojemu je osim provjere znanja bilo potrebno pokazati i sportske vještine. Ekipa u sastavu: Andrej Đeraj (4. d) – kapetan, Lovro Garić (2. b) i Luka Del Vechio (2. d), uz mentorstvo prof. Dragana Silukovića, ostvarila je drugo mjesto na poluzavršnom natjecanju i time ostvarila pravo sudjelovanja na završnom natjecanju u Zagrebu.

Finale natjecanje PONOS DOMOVINE 2019. pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović održano je na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman u Zagrebu. Sastojalo se od teorijskoga dijela, provjere sportskih vještina u ukupno šest sportskih disciplina te izrade projekta na temu Krapinski pračovjek. Prezentacija rada pred stručnim ocjenjivačkim povjerenstvom prenošena je uživo na mrežnim stranicama CARNET-a.

Gimnazijska ekipa ostvarila je najbolji rezultat na izradi i prezentaciji projektnog zadatka koji je prezentirao kapetan Andrej Đeraj. Ekipa Gimnazije Požega u jakoj je konkurenciji u ukupnom poretku osvojila odlično 9. mjesto.

IZVOR: Gimnazija Požega

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn