GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA “ŠKOLA ZA ŽIVOT” – Odobreno 180 tisuća kuna za nabavu nove opreme

Datum objave: 06. 7. 2018. | Kategorija: Društvo

s

NOVA GRADIŠKA – Gimnaziji Nova Gradiška, jednoj od 26 odabranih škola za provedbu eksperimentalne kurikularne reforme, ovih je dana, u okviru najznačajnijeg projekta hrvatskog školstva, za nabavu nove opreme-digitalne kamere, pametne ploče, opreme za radijske emisije, napredno učenje stranih jezika, sportske opreme, glazbenih instrumenta i meteorološke stanice- odobreno 180 tisuća kuna.

Gimnazija Nova Gradiška jedna je od pet hrvatskih Gimnazija uvrštenih u projekt kurikularne reforme. Još je jedna to u nizu potvrda kvalitete obrazovne institucije sa stoljetnim stažom i sjajna prilika za nastavak ubrzane modernizacije kojom su, u protekle dvije godine, suvremeno opremljene učionice biologije, kemije, informatike i fizike, laboratorij za vježbe iz kemije i biologije, u gotovo sve učionice uvedeni klima uređaji, a na pragu su i energetske opreme.

Sve to učenicima osigurava najsuvremeniju nastavu koja prati tehnološke inovacije. Kao jednoj od škola predvodnica velike nacionalne reforme školstva, Gimnaziji Nova Gradiška, ovih je dana, za nabavu nove opreme, odobreno 180 tisuća kuna. Novac će biti utrošen u digitalne kamere, pametne ploče, opremu za radijske emisije, napredno učenje stranih jezika, sportsku opremu, glazbene instrumente i meteorološku stanicu. Kurikularna refomorma od iduće školske godine svim će učenicima prvih razreda Gimnazije, osim toga, osigurati i digitalne udžbenike i besplatne tablete, ali i nešto puno važnije- svjež i inovativan način poučavanja, usmjeren prije svega na učenika i usvajanje novih znanja i vještina kreativnim, zanimljivim i lakšim načinom. Korištenje suvremene opreme nije jedini benefit „Škole za život“. Tu su još i zanimljiva terenska nastava, besplatni izleti, redoviti mjesečni odlasci na kazališne predstave u Zagreb, posjet nacionalnim parkovima, jednodnevne i višednevne stručne ekskurzije, učenje Engleskog jezika u Engleskoj, europska razmjena učenika u okviru Erasmus + projekta.

Uz priliku da znanja i vještine usvajaju u suvremeno opremljenim specijaliziranim učionicama, programi Opće gimnazije Nova Gradiška izvrsna su podloga za upis društvenih i prirodnih fakulteta. Škola je to, koja uz respektabilan stogodišnji staž i ugled kakav uglavnom prati Gimnazije, nudi i mogućnost velikog broja izbornih predmeta-općih, humanističkih, matematičko-prirodoslovnih, ali i, vodeći se onom „kako vrijediš onoliko koliko jezika govoriš“, i dodatni jezični program-klasični grčki i francuski. Tu su i sasvim ozbiljne ekološke aktivnosti, jer ekolozi Gimnazije su prošle godine bili državni prvaci, respektabilan zbor koji i putuje i nastupa, tamburaši, pa školski sportski klub, izvrstan Debatni klub, novinari, jer sve su to sfere u kojem se otkrivaju i bruse vještine i talenti. Uz visokomotivirane i stručne profesore i brigu o svakom učeniku, Gimnazija Nova Gradiška opravdano je u ekskluzivnom društvu pet hrvatskih gimnazija uvrštenih u projekt kurikularne reforme.

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: skole.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn