GEO INFO CENTAR VOĆIN – U najmoderniji multimedijalni centar možete i nedjeljom

Datum objave: 19. 2. 2022. | Kategorija: Susreti

VOĆIN – Geo info centar od sada je moguće posjetiti i subotom i nedjeljom u vremenu od 9 do 17 sati, a od utorka do petka radno vrijeme ostaje od 8 do 16 sati.

Otkako je prije dva tjedna otvorio vrata za sve posjetitelje, za Geo info centar u Voćinu traži se ulaznica više. Nekoliko stotina posjetitelja oduševilo se postavom centra, a evo i dodatnih razloga za još bolje planove za vikend.Naime, Geo info centar od sada je moguće posjetiti i subotom i nedjeljom u vremenu od 9 do 17 sati, a od utorka do petka radno vrijeme ostaje od 8 do 16 sati.

U multimedijalnoj 6D kino dvorani Geo info centra u 15 minuta doživjet ćete putovanje kroz život Papuka od 20. stoljeća pa sve trenutka stvaranja našeg planeta Zemlje, a u postavu geologije saznajemo zašto kažemo da je Papuk geološki najraznolikija planina u Hrvatskoj, gdje nastaju potresi, a gdje vulkani, a uz pomoć virtualne stvarnosti moguće je zaplivati s razigranim tuljanima.

Prirodu Papuka će vam približiti zbirke danjih i noćnih leptira, kornjaša i kukaca vezanih uz vodu, kao i više herbarija i zanimljivih skulptura biljaka i životinja te gljiva.Kroz postav kulturne baštine Papuka u Geo info centru upoznat ćete se sa životom čovjeka u vremenima kad je jedini način opstanka bio naučiti živjeti u skladu sa prirodom, koristeći sirovine iz prirode te stvarajući bolje životne uvjete svim članovima svoje zajednice.

„Od početka smo vjerovali da će Geo info centar privući velik interes, no ovoliki odaziv posjetitelja čak je i nas pomalo iznenadio. Iz toga razloga nismo dugo čekali da ga otvorimo i nedjeljom i tako cijelog vikenda obiteljima ponudimo sadržaj kakav je ovdje nedostajao.“ – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk. Suvenirnica Geo info centra u svojoj ponudi nudi autentične papučke suvenire od kojih je većina izrađena rukama lokalnih proizvođača isključivo za potrebe Javne ustanove Park prirode Papuk.

TEKST: S. P./ PP Papuk    FOTO: Kristijan Toplak

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn