FITNESS SEMINAR ZA GLAS I KONCERT NA POKLON- Neobično gostovanje mlade operne dive Antonije Mirat u Novoj Gradiški

Datum objave: 08. 4. 2016. | Kategorija: Kultura

412859_645444862148057_1953990955_o

NOVA GRADIŠKA – Iako je glas jedan od naših najznačajnijih, ali i najsuptilnijih instrumenata, ogledalo psihičnog i fizičkog stanja organizma, o njegovoj mehanici, anatomiji i načinima „održavanja“ prosječan čovjek, ukoliko nije profesionalan pjevač, glumac, govornik ili novinar, uglavnom ne razmišlja. Nastojat će to promijeniti Antonija Mirat, mlada svjetski poznata operna diva koja će u Novoj Gradiški od 9.do 17.travnja za sve zainteresirane, profesionalce i amatere , organizirati jedinstveni „glasovni“seminar, ali i pokazati što sve može vrhunski školovan glas, koncertom opernih i operetnih arija u Domu kulture, u ponedjeljak, 11.travnja.

I dok je svima onima koji žive od glasa savršeno jasno o koliko je važnom, ali i osjetljivom „organu“ i instrumentu riječ, i svi ostali, itekako su svjesni da se dobar glas daleko čuje.Jer, glas je, baš kao i boja očiju ili kose, konstitucija, dio naše osobnosti i prepoznatljivosti, element po kojemu se ističemo, ali i dominiramo. Stoga, glas treba posebno njegovati i čuvati od brojnih negativnih utjecaja, kojih je, baš kao i bolesti glasa, sve više.Polipi, tumori, distonije, disfonije, sumnjive i dugotrajne promuklosti, neelastičnost glasnica-samo su neki od simptoma s kojima se, uz profesionalce, suočavaju i aposlutni amateri. Da bi izbjegli probleme, važno je znati kako pravilno i bez pretjeranog napora, upotrebljavati glas. Znaju to posebno dobro operni pjevači, koji pri pjevanju puno više koriste disanje i područje dijafragme, pri tom minimalno opterećujući glasnice.

Upravo takve i slične tehnike Novogradiščane će na besplatnom seminaru podučiti Antonija Mirat, mlada, svjetski poznata operna diva, profesorica pjevanja, i tako svima onima koji žele brusiti pjevački talent, ili samo naučiti pravilno koristiti osobni vokalni aparat, pružiti priliku da zavire u malo poznat prostor anatomije i zvuka. Uvodno predavanje seminara koji će potrajati do 17.travnja, zakazano je za subotu, 9.travnja točno u podne i svi su dobrodošli.

Samo par dana kasnije, u ponedjeljak, 11.travnja, od 19 sati, Antonija će pokazati i što je sve moguće postići školovanim i vrhunski utreniranim glasom, na cjelovečernjem koncertu najpoznatijih svjetskih arija. Sjajna je to i Novogradiščanima, ne tako česta prilika, za užitak u klasičnim glazbenim djelima. Antonija će se na pozornici Doma kulture publici predstaviti s nekim od najpoznatijih svjetskih opernih arija, poput Mozartove „Kraljice noći“ i „Figarovog pira“. Puccinijeve „Tosce“ i prekrasne „O mio babbino caro“, Verdijeve „Traviate“, ali, kao fetiva Dalmatinka, neće zaobići ni Tijardovićevu čuvenu „Malu Floramy“.

TEKST: Simonida Tarbuk/ NGB     FOTO: A.Mirat (facebook)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn