FIŠIJADA U SIBINJU- Druženje uz riblje specijalitete okupilo brojne gastro zaljubljenike iz cijele Slavonije

Datum objave: 12. 7. 2021. | Kategorija: Susreti

SIBINJ – Jedna od najboljih Fišijada na ovom području, ona sibinjska i ove je godine, u svom sedmom izdanju, opravdala titulu. Najboljim “majstorom” proglašen je Josip Kitanović iz Velike Kopanice, a u dobrom provodu, uz 25 prijavljenih ekipa iz svih dijelova Slavonije i Baranje, uživao je i veliki broj posjetitelja.

S popuštanjem mjera i sve boljom epidemiološkom situacijom, na svoje su došli i brojni kuhari amateri, zaljubljenici u jedinstvena druženja uz kotlić, čašu dobrog vina i još bolju ekipu. Potvrdila je to i Fišijada u Sibinju, jedna od, kažu znalci, najboljih na ovom području koja je, u svom sedmom izdanju, okupila 25 natjecateljskih ekipa iz svih dijelova Slavonije i Baranje i veliki broj posjetitelja željnih pravog druženja.

Događaj u organizaciji UŠR Petnja i NK Mladosti Sibinj uz natjecateljski dio, posjetiteljima je ponudio i niz gastro užitaka poput neizostavnog fiša, potkova i šarana na pole, ukupno oko tonu i pol ribe, pripremljene za manifestaciju. U jakoj konkurenciji titulom majstora fiša okitio se Josip Kitanović iz Velike Kopanice, koji se na sibinjsku pozornicu, istim razlogom penjao već nekoliko puta.

Mnogobrojne posjetitelje u ime domaćina pozdravio je čelni čovjek Općine, načelnik Josip Pavić, zahvalivši lokalnim udrugama na uspješnoj organizaciji projekta kojeg, kako je rekao, ne bi bilo bez zajedništva. Ovogodišnje Ljeto u Sibinju ispunjeno brojnim sadržajima ide dalje, a, zahvaljujući dobroj covid dijagnostici, početkom kolovoza, slijedi još jedna tradicionalna gastro manifestacija-Kukuruzijada u Gornjim Andrijevcima.

TEKST: S. Tarbuk   FOTO: J.P./  brodportal.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn