FIŠIJADA U PLETERNICI – Unatoč kiši i epidemiji, pobjedili su druženje i dobra atmosfera

Datum objave: 17. 9. 2021. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Unatoč kiši, mirisu jeseni u zraku i epidemiološkim okolnostima, Pleternički čoraci i Grad zajednički su uspješno organizirali 14. Fišijadu u Pleternici, gastro natjecateljsku priču na kojoj je najboljim amaterskim kuharom proglašen Ivica Skeledžija iz Brodskog Drenovca. Drugi je Josip Antolović iz Beravaca, ranijih godina trostruki pobjednik manifestacije, a treći Ivan Sever iz Velike Kopanice

Ni pomalo jesenska atmosfera, ni epidemiološke okolnosti, pa ni kiša nisu spriječili održavanje tradicionalne 14. Fišijade u Pleternici, natjecateljske gastro priče u organizaciji Pleterničkih čoraka i Grada, manifestacije poznate po ugodnom druženju, velikom broju natjecatelja i posjetitelja, te prije svega, dokazanom gostoprimstvu domaćina. Potvrdili su to i ove godine brojni kuhari-amateri pristigli iz svih dijelova Slavonije, uvjereni kako je baš njihov recept pobjednički.

Iako stručnom ocjenjivačkom sudu nije bilo ni malo lako izabrati najboljeg, zadatak je trebalo izvršiti. Konačni redoslijed natjecanja kaže slijedeće: 3.mjesto osvojio je Ivan Sever iz Velike Kopanice, drugi je stari znanac Pleterničana, do sada već trostruki pobjednik natjecanja, Josip Antolović iz Beravaca, a prvi Ivica Skeledžija iz Brodskog Drenovca, član ŠRD Mrena.

Slavodobitnike, sudionike manifestacije i posjetitelje Fišijade s dobrodošlicom je, u svom gradu, pozdravila županica Požeško slavonske županije, Antonija Jozić, zadovoljna što se tradicija nastavlja, ali i što se i ove godine potvrdilo kako ćete se, dođete li jednom, u Pleternicu, sigurno i vratiti.

TEKST: Simonida Tarbuk             FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn