FIŠIJADA U PLETERNICI – Najfiš pripremio je Željko Tucić iz Oriovca, a najprogram vrijedni organizatori

Datum objave: 17. 6. 2016. | Kategorija: Susreti

DSCN4731

PLETERNICA – U organizaciji Udruge Pleternički čoraci  i Turističke zajednice Grada Pleternice danas je održana tradicionalna gastro manifestacija Fišijada koja je i ove godine okupila veliki broj natjecatelja ali i posjetitelja. U kuhanju  fiša okušalo se 56 majstora iz cijele Slavonije, a pobjednički fiš je skuhao Željko Tucić iz Oriovca. Drugo mjesto pripalo je fišu Vinarije Markota iz Pleternice, a treće Davoru Tomiću iz Osijeka.


Svake godine veći je interes i natjecatelja i posjetitelja, a vrijedni organizatori nisu ništa propustili slučaju pa su organizirali i gledanje utakmice Hrvatska: Češka, ali i vrlo zanimljivo natjecanje pod nazivom “Puzzla”. Prvo je to natjecanje mjesnih odbora u kojem je deset ekipa pokazalo umijeće u bušenju balona, nošenju jajeta u žlici, skakanju u vreći i vožnji u tačkama. Svi su uživali i u veselom programu,ali i u bogatoj gastro ponudi, pa svoje zadovoljstvo nije krila ni pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

DSCN4770

“Već deset godina zaredom Udruga pleternički čoraci, vesla i simpatična udruga, organizira Fišijadu. Iz vremena kada smo  nekada imali deset natjecatelja, proizašla je velika manifestacija koja danas evo okuplja 65 natjecatelja iz cijele Slavonije i Baranje i na tisuće posjetitelja koji u to vrijeme dolaze. Kako je danas utakmica željeli smo izbjeći rizik da građani ostanu kod kuće pa smo osigurali i video zid, a Fišijadu smo ojačali i prvim natejcanjem mjesnih odbora. To je veselo i smiješno natjecanje jer danas u vremenu teških odluka, u vremenu krize, smatrali smo da nam nedostaje smijeha, osmijeha, međusobnog druženja i zabave. Nadam se da će ljudi koji su došli ponijeti lijepa sjećanja i pridružiti nam se i na drugim manifestacijama koje organiziramo ovaj mjesec.Već sutra je utakmica Nk Slavija GNK Dinamo u 18 sati, a u nedjelju je folklorni susreti, dok je idući tjedan rezerviran za trodnevni Međunarodni konjički turnir.Pozivam sve građane naše županije i gdje god se čita Slavonski. hr da dođu u Pleternicu i budu naši dragi gosti,” proučila je gradonačelnica Jozić.

TEKST: S. Pok     FOTO: D. Pok

 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn