FIŠIJADA U PLETERNICI – Josip Antolović iz Beravaca ponovio prošlogodišnji uspjeh

Datum objave: 17. 6. 2018. | Kategorija: Susreti

NN1

PLETERNICA – Tradicionalna Fišijada u Pleternici i ove je godine okupila brojne domaće i gostujuće majstore fiša pristigle iz svih pet slavonskih županija, ali i Srbije i Bosne i Hercegovine. Od ukupno 35 uzoraka ocjenjivački sud je odlučio – najbolji fiš i ovaj je puta pripremio Josip Antolović iz Beravaca.

Uz podršku Grada, Pleternički čoraci i ove su godine na tradicionalnom natjecanju u pripremanju ribljeg paprikaša okupili domaće majstore , ali i one iz okolnog svijeta -kuhare amatere iz svih pet slavonskih županija, Srbije i Bosne i Hercegovine – s ciljem promoviranja gastronomije, razvijanja turizma, ali i druženja. Jer Fišijada je, uz sve prepoznatljivije natjecanje mjesnih odbora Puzzle, ponudila i mogućnost praćenja utakmice Hrvatska – Nigerija na velikom video zidu. I mada se svaki od kuhara kune kako u receptu nema ništa osim svježe ribe, vode, kvalitetne crvene paprike i malo začina, između 35 pristiglih uzoraka od ukupno 40 ekipa, tri su okusom ostavila posebno jak utisak na ocjenjivački sud te zaslužili i nagradu.

NASLOVNA

Ove je godine, ponovivši tako prošlogodišnji uspjeh, najbolji fiš pripremio Josip Antolović iz Beravaca, drugi je Danijel Boranić iz Oriovca, dok je treće mjesto pripalo Josipu Kitanoviću iz Velike Kopanice.

NN

Uz kulinarsko natjecanje, događaj je i ove godine ponudio i „Puzzle“, međusobni „obračun“ mjesnih odbora, osmišljen po uzoru na nekada globalno popularne i svima drage „Igre bez granica“, kojem se ovaj puta, pridružila i jedna gostujuća ekipa, a onda i cjelovečernju feštu uz zajedničko praćenje utakmice Hrvatska-Nigerija na velikom video zidu. Da je Fišijada jedna od omiljenih gradskih manifestacija potvrdili su brojni posjetitelji, jer, kako je, čestitajući organizatorima, Udruzi Pleternički čoraci, podsjetila i gradonačelnica Antonija Jozić, „ uz priliku za uživanje u ribljim specijalitetima i natjecanje, Fišijada nudi i priliku za druženje i zajedništvo, a to je ono što bi nam svima trebalo biti najvažnije.“

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn