FIŠIJADA U BELOM MANASTIRU – Brodsko-posavska županija briljirala na Državnom natjecanju u kuhanju fiša

Datum objave: 09. 9. 2019. | Kategorija: Susreti

BELI MANASTIR/SLAVONSKI BROD – Na ovogodišnjoj, 19. Najvećoj hrvatskoj fišijadi, za prestižnu titulu najboljeg natjecalo se rekordnih 250 kotlića fiša. Na prvom Prvenstvu Hrvatske u kuhanju fiša, koje je održano isti dan na istom mjestu, natjecalo se 20 majstora iz cijele Hrvatske, čime se konačna brojka skuhanih fiševa popela na 270! Državni je prvak postao Josip Antolović iz Beravaca u Brodsko-posavskoj županiji, drugoplasirani je Kristijan Kuna iz Belišća, a treći Josip Kitanović iz Velike Kopanice u Brodsko-posavskoj županiji.

S obzirom na velik interes za ovo natjecanje, čije se proširenje kapaciteta već planira, tradicija obaranja rekorda u broju ekipa najvjerojatnije će se nastaviti i nagodinu. Prema procjenama ovu je manifestaciju posjetilo više od 4000 ljudi, unatoč grmljavinskim pljuskovima i kiši koja je padala povremeno kroz cijelo natjecanje.

Državni je prvak postao Josip Antolović iz Beravaca u Brodsko-posavskoj županiji, drugoplasirani je Kristijan Kuna iz Belišća, a treći Josip Kitanović iz Velike Kopanice u Brodsko-posavskoj županiji. Njihove fiševe ocjenjivala je komisija čiji su članovi bili Ivan Đukić, predsjednik Udruge kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije, Andrej Kristek, potpredsjednik Udruge, strukovni učitelj kuharstva, mentor Ugostiteljsko-turističke škole Osijek te Zlatko Sedlanić, gastropromotor Podravke i član Časnog suda Hrvatskog kuharskog saveza.

Komisiju za ocjenjivanje Prvenstva Baranje, na čelu s Arpadom Šipecom, vlasnikom nadaleko poznate Kovač čarde, činili su još i Laslo Šipec, Kristijan Benić i Filip Golubov. Komisija je odlučila da je prvo mjesto zaslužio kuhar ekipe Hladno pivo, Zoran Toprek, iz Kneževih Vinograda. Drugo mjesto zauzeo je Franjo Ivić iz Darde, a treće Sava Rauški iz Belog Manastira.

Osim pobjednika, nagrade su mogli osvojiti i posjetitelji koji su bili natjecateljskog duha te su sudjelovali u zabavnim igrama, a sve je ostale zabavio veliki vatromet, TS Melem i zvijezda večeri – Indira Forza.

TEKST: S. P . FOTO: TZBPZ/ TZ Baranje

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn