FESTIVAL KAVE I SLAVONSKIH KOLAČA – Gastro turistička priča s potencijalom i još jedan u nizu sadržaja Novogradiškog glazbenog ljeta

Datum objave: 10. 8. 2018. | Kategorija: Susreti

kik 1

NOVA GRADIŠKA –  Iako kava, unatoč izvjesnim povijesnim vezama s Austro ugarskom, kao i navika izlaska na mjesta na kojima je služe sa stilom, baš i nije dio slavonske tradicije, dobro se slaže s kolačima, a oni su, oduvijek dio svakog dobrog obroka i druženja uz trpezu. Kiflice, prace, šape, čupavci, sitni, suhi i jednostavni, ali i oni raskošno kremasti i ove će se godine uz pomno osmišljeni, crni, kraljevski napitak,  služiti na 4. Festivalu kave i slavonskih kolača, od subote, 11.kolovoza.

S ciljem jačanja ugostiteljske ponude, „oživljavanja“ središnje gradske ulice, promocije bogate povijesne baštine i pomalo zaboravljenih crtica iz prošlosti, Turistička zajednica Grada Nova Gradiška i ove će godine, tijekom mjeseca kolovoza, uz brojne druge, kulturno zabavne sadržaje, putnike namjernike, goste i domaće, dočekivati i uz kavu i kolače, u okviru jedinstvenog istoimenog Festivala.

Riječ je o zanimljivom sadržaju koji će, četvrtu godinu za redom, iznijeti najpoznatiji novogradiški ugostitelji –Kavana Exit, The corner pub, Caffe i lounge bar IN,Hotel Kralj Tomislav, Obrt Mađarica i jedini službeni Cake bar u gradu, Malina, poslužujući uz kolače i kave iz uobičajenog asortimana, i jednu novu, osmišljenu specijalno za Festival, nazvanu imenom znamenite osobe iz povijesti grada.

Stoga, „nanese“ li vas put u Novu Gradišku od 11.kolovoza, svakako navratite i na sasvim posebnu kavu i uz dobro društvo i fini slavonski kolač, zabavite se i ponešto naučite o Kramariću, Karlu Dienešu, Mariji Tereziji i Josipu Pintariću Puci. Festivalom kave i slavonskih kolača u subotu, 11.kolovoza, neslužbeno počinju i sadržaji Novogradiškog glazbenog ljeta, kulturno-zabavno-gastronomsko- turističke priče s tradicijom zbog koje će, narednih dana, sve ceste voditi u najmlađi hrvatski grad. Vidimo se i dobro došli!

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn