FESTIVAL GRAŠEVINE U KUTJEVU – Dječja utrka traktora, jedinstvena alka, bogata ponuda i dobra zabava

Datum objave: 03. 6. 2023. | Kategorija: Susreti

KUTJEVO – U sklopu Festivala graševine u Kutjevu danas je održana dječja utrka traktora čiji su pobjednici mali Kutjevčani, Matej Vulinović u skupini do 4 godine i Matej Štajduhar u skupini do 7 godina. Na Trgu graševine brojni su izlagači izložili svoje domaće proizvode, a uz TS Paore i Harisa Džinovića zabava će trajati do kasno u noć.

U sklopu Festivala graševine u Kutjevu su danas održane vinske radionice i Salon ocijenjenih vina, a puno zabave za Kutjevčane njihove goste osigurali su dječja utrka traktora na poligonu koja je okupila 25 malih natjecatelja u dobi od 3 do 7 godina. Pobjednik utrke je Leo Kovačević, drugi je bio Matej Svoboda, a treći  Vito Horvat.

Vinski maraton okupio je 30 trkača i trkačica koji su morali svladati izazovni spoj plemenite kapljice i trčanja, a po prvi puta održana je i Vinska alka čiji su natjecatelji na biciklima pokazali umješnost gađanja “u sridu” alke koja je u obliku vinske čaše.

Bogat program Festivala graševine u Kutjevu, potrajat će do kasno u noć uz TS Paore i koncert Harisa Džinovića. Svoje zadovoljstvo manifestacijom koja sve više poprima prepoznatljive tonove pravog brenda iskazao je i gradonačelnik Josip Budimir.

“Drago mi je što se okupio veliki broj djece i roditelja na sadržajima za najmlađe i sve popularnijoj Dječjoj utrci traktora. To je bio izvrstan uvod u današnje slave gdje smo nastavili i s Vinskom alkom, jedinstvenim događajem u regiji, tu je i Vinski maraton a u konačnici sve će to kulminirati koncerom velike regionalne zvijezde Harisa Džinovića. Kao i svake godine i ove godine imamo veliki broj posjetitelja, poslužilo nas je i lijepo vrijeme. Ljudi uživaju, zabavljaju se i to jest cilj ovakvih manifestacija, a posebnost je i naših 15 štandova na kojima su vinari predstavili našu kraljicu, vinsku sortu graševinu, i uvjeren sam da će i ovogodišnji Festival ostati dugo u pamćenju svima,” rekao je gradonačelnik.

TEKST: S. Pok                          FOTO: Sanja Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn