FESTIVAL DOMOLJUBNE POEZIJE – „Dok nam živo srce bije“

Datum objave: 24. 5. 2023. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Palijativni tim LiPa organizator je Festivala domoljubne poezije „Dok nam živo srce bije“ koji će se održati 26. svibnja u Gradskoj knjižnici Požega s početkom u 18 sati.

Festival ima za cilj poticanje domoljublja kao vrline i čuvanja vrijednosti proisteklih iz Domovinskog rata i prvi takav festival održan je prošle godine. i ovogodišnjem festivalu prethodio je natječaj te je imenovano povjerenstvo izvršilo vrednovanje pristiglih pjesama autora iz cijele domovine i izvan njenih granica. Članovi Povjerenstva su prof. Vlatka Vasilj, prof. Gordana Grgić, dr.sc. Vladimir Lončarević. Na natječaj se javio 51 autor, a prijavljeno je 149 pjesama. Festival će se održati 26.5.2023. u Gradskoj knjižnici u Požegi s početkom u 18,00 sati.

Projekt je realiziran uz potporu Požeško-slavonske županije kroz javni poziv za financiranje programa i projekata udruga iz područja socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, te zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu od interesa za Požeško-slavonsku županiju u 2023, a voditeljica projekta je Irena Kalan.Udruge partneri u projektu su UHDDR Požeško-slavonske županije, UDVDR Pakrac i UHDVDR Požeško-slavonske županije.

TEKST: S. P.                  FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn