FESTIVAL DJEČJIH KAZALIŠTA MASLAČAK – Predstavi požeškog SKaD-a (Vid)im te nagrada za najbolju režiju!

Datum objave: 12. 5. 2018. | Kategorija: Kultura

n33

POŽEGA – Na 20. Festivalu dječjih kazališta Maslačak koji je održan u Sisku od 7. do 12. svibnja,  nagrada za najbolju režiju dodijeljena je za predstavu  (VID)IM TE  u izvedbi SKaD-a i Gradskog kazališta Požega. Predstavu je režirala Marijana Matoković.

Ovogodišnji jubilarni 20. Međunarodni festival dječjih kazališta Maslačak u Sisaku je od 7. do 12. svibnja okupio osam kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.Stručni žiri  Festivala Silvije Vadla, kazališni redatelj, Damir Borojević, dramski pedagog i glumac te Jelena Hadži Manev, glumica odabrali su najbolje predstave koje su nagrađene statuom Maslačka, radom sisačkih umjetnica Mime Juračak i Brabare Tomečak.

masl 1 masl 2

Uz Požežane čija je predstava osvojila nagradu za najbolju režiju ( koju potpisuje Marijana Matoković), nagrade su dobili i Čakovčani ( za muške i ženske uloge te inovaciju) za predstavu ZOO Dramskog studia Dada  kazališne družine Pinklec i Centra za mlade Čakovec,  Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej, Republika Srbija (za kostimografiju) u predstavi Kralj Ubu, a   nagradu za najbolju predstavu i scenografiju dodijeljena je  Osijeku za predstavu Ljubav … Av-Av Dramskog studia za srednjoškolce Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.  Čestitamo!

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok/ Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn