FESTIVAL BUČE I BUČArt U POŽEGI – Boje, mirisi i okusi jeseni

Datum objave: 30. 10. 2021. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Festival buče i BUČArt, manifestacija posvećena kraljici jeseni – buči, ali i drugim proizvodima inspiriranim jesenskim plodovima danas je na prostoru dječjeg igrališta u parku Pod gradom okupila brojne izlagače i posjetitelje. Uz poslastice, radionice, izložbu figura od slame i domaće proizvode, festival kraljice jeseni ponudio je i zabavne sadržaje za najmlađe.

U organizaciji TZ Grada Požege i Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske, a pod pokroviteljstvom Grada Požege, Požeško-slavonske županije u Požegi je danas pravo slavlje plodova jeseni – Festival buče i BUČArt. Prigodnim riječima izlagače i posjetitelje pozdravili su direktorica TZ Grada Požege i Silvija Podolja i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha. Festival boja, mirisa i okusa otvorio je zamjenik gradonačelnika dr. sc. Borislav Miličević.

“Ni magla jesenja ne može nam pokvariti veselje i uživanje u bogatim plodovima ljudskog rada. Stoga mi je iznimna čast da vas sve, na ovoj manifestaciji kraljice jeseni, mogu pozdraviti u ime gradonačelnika grada Požege i zahvaliti svim izlagačima i sudionicima, svima koji su dali doprinos da ovaj festival ovako dobro izgleda. Otvarajući ovaj festival, želim najmlađim sugrađanima grada Požege uputiti jednu zamolbu: ponesite s današnjeg zbivanja što više lijepih emocija kako bi ste u sljedećim godinama vi bili one generacije koje će nastaviti ovakve festivale,” rekao je Miličević.

Događaj posvećen buči, bučinom ulju i ostalim proizvodima od buče okupio je brojne uzraste, a posebno je šarenilom boja i raznolikošću sadržaja ispunio dječju znatiželju.

Uz degustacije bučinog ulja i drugih lokalnih, domaćih proizvoda, prodajno-izložbene štandove s domaćim proizvodima, suvenire od slame te radionicu izrade figura od slame osječke udruge Slama Land Art, djeca i oni koji su još sačuvali dijete u sebi mogli su se zabaviti i na tematskim radionicama poput oslikavanja lica ili izrade suvenira.

TEKST: S. Pok                FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn