FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI – Potpisan sporazum o suradnji s Prehrambeno tehnološkim fakultetom iz Osijeka

Datum objave: 07. 3. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Požegi je potpisan sporazum o suradnji Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi i prehrambeno tehnološkog fakulteta iz Osijeka kao dviju sastavnica Sveučilišta J. J. Strossmayer iz Osijeka.

Dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja prof.dr.sc. Borislav Miličević i dekan osječkog Prehrambeno tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Jurislav Babić potpisali su danas u nazočnosti prorektora za strategiju razvoja i financije Sveučilišta Drage Šubarića i prorektora za međuinstitucionalnu suradnju prof. dr. art. Roberta Raponje sporazum koji je temelj za uspostavu zajedničkih studija davju sastavnica Sveučilišta.

“Ovo je potvrda koliko je Sveučilištu bitan Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi i koliko nam je bitna Požega i ovaj grad, jer nije ovo jedini fakultet koji će biti u budućnosti u Požegi. Naime, od jeseni Fakultet za odgojno-obrazovne znanosti osječkog Sveučilišta dolazi u Požegu sa Studijem ranog i predškolskog odgoja, a tu su i druge zajedničke aktivnosti s Fakultetom u Požegi.” naglasio je prorektor Šubarić.

„Naš Fakultet je dugi niz godina surađivao s bivšim Veleučilištem u Požegi i ta se suradnja naravno nastavila i s Fakultetom turizma i ruralnog razvoja. Zajedno smo radili na ustroju novih studija, već dugi niz godina naši znanstvenici surađuju, a ovaj sporazum je temelj da tu suradnju dignemo na višu razinu,”rekao je dekan Babić.

“Drago mi je što nas druge sastavnice Sveučilišta, a ponajprije, Uprava Sveučilišta podržavaju u našem razvoju.Malom fakultetu poput našeg s relativno malim brojem nastavnika u nastavno-znanstvenim zvanjima teško je kandidirati na velike projekte, stoga smo se odlučili da s partnerskim institucijama dogovorimo suradnju kako bismo zajedno postignu željenu znanstvenu izvrsnost.” naglasio je požeški dekan prof. dr. sc. Borislav Miličević.

“U prehrambeno tehnološkom fakultetu vidimo, na određeni način i mentora kada je u pitanju prehrambena tehnologija i kada je u pitanju naš studij Enogastronomije i nadamo se da ćemo u narednom periodu uspješno realizirati i diplomski studij i to u onom hibridnom obliku, kako bismo olakšali našim studentima dolazak na ovu nastavu i kako bismo povećali studentsku bazu. Veselimo se znanstvenoj suradnji i podršci Sveučilišta i nadamo se da će Požega uistinu, u nekoliko narednih godina koje su ispred nas, postati kampus.” zaključio je Miličević.

TEKST: Sanja Pok                      FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn