FAKULTET TURIZAM I RURALNOG RAZVOJA – Najbolji hrvatski slastičar Požežanin Ivan Ergović održao predavanje za studente

Datum objave: 09. 12. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović koji je svoju izvrsnost potvrdio na svjetskom prvenstvu u Luksemburgu, svoja iskustva predstavio je studentima Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi.

Najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović postigao je izniman uspjeh na svjetskom prvenstvu u Luksemburgu kao kapetan hrvatske kuharske reprezentacije osvajajući brončanu medalju. Izniman je to uspjeh mladog chefa koji je svoju karijeru započeo upravo u Požegi. Naslov državnog prvaka u slastičarstvu za 2022. godinu zaslužio je svojim stručnim i kreativnim umijećem.Osim što je slastičar u Valamar hotelu s pet zvjezdica, on je i  kuhar, stručni prvostupnik ekonomije, nutricionist, food & brewery menadžer koji radi kao izvršni šef kuhinje.Svoja iskustva predstavio je danas i studentima požeškog Fakulteta turizma i ruralnog razvoja.

“Slastičarstvo je moj hobi i ljubav i to mi je donijelo dobre rezultate u Hrvatskoj i svijetu. Na Svjetskom kulinarskom kupu kao hrvatski tim od četiri kuhara i mene kao slastičara osvojili smo brončanu medalju i to je doista pravi poticaj. S požeškim studentima želim podijeliti svoju priču o uspjehu,” rekao nam je Ivan Ergović.

“Jako mi je drago što se ovdje u Požegi otvorio ovaj fakultet. Slavonija je prepoznatljiva po svojim ljudima koji su radišni i kreativni, koji vole stvarati nove ideje. Ponosan sam jer srednju školu sam završio ovdje u Požegi i možda, da je tada bila ovakva visoka škola, možda bih ju i ja tada završio. A samo slastičarstvo jako je bitno u razvoju turizma. Gostu koji dođe u restoran zadnje jelo uvijek ostavlja najsnažniji dojam, a upravo to zadnje jelo je desert – desert koji mora biti rađen s pažnjom i ljubavlju jer tajna dobrog deserta upravo je ljubav,” dodao je.

“Fakultet turizma i ruralnog razvoja ima tendenciju, uz svoje redovite aktivnosti, organizira i ovakva popularna predavanja upravo iz razloga da vrhunski predavači pokažu svoja praktična iskustva studentima. Uvijek je dobro čuti “iz prve ruke” osobu koja ima veliko praktično iskustvo, da razvijamo sve grane turizma. Turizam je interdisciplinaran i upravo iz tog razloga trebao razvijati i gastronomiju i prehrambenu tehnologiju i poljoprivredu, tako da razvijamo sve segmente. Kako bi podigli kvalitetu nastave, kroz cijelu akademsku godinu imat ćemo niz ovakvih popularnih predavanja,” rekao je prodekan za razvoj Fakulteta turizma i ruralnog razvoja Berislav Andrlić.

TEKST: Sanja Pok                          FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn