EUROPSKI TJEDAN SPORTA – Više od 500 mališana sudjelovat na 1. Susretu malih planinara Hrvatske u Brodskom Drenovcu

Datum objave: 21. 9. 2023. | Kategorija: Lifestyle

PLETERNICA – Više od 500 djece otvorit će ove subote (23.rujna) Europski tjedan sporta i na području Grada Pleternice pohodom do planinarske kuće Viljevo poučnom stazom Andrije Štampara. Na 1. Susret malih planinara Hrvatske odazvalo se petnaestak planinarskih udruga iz cijele Hrvatske.

Potaknuti sve većim brojem planinarskih društava u Hrvatskoj unutar kojih djeluju planinarske skupine za djecu i mlade, Planinarsko društvo „Zanatlija“ Osijek odlučio je organizirati 1. Susret malih planinara Hrvatske, članova planinarskih udruga i planinarskih skupina za djecu i mlade. Prema riječima predsjednika PD Zanatlija Vladimira Pavičića, odazvalo se petnaestak planinarskih udruga iz cijele Hrvatske te se očekuje više od 500 djece.

Svi sudionici će se okupiti na igralištu Osnovne škole u Brodskom Drenovcu, rodnom mjestu Andrije Štampara, nakon kojega mali planinari odlaze na planinarenje poučnom stazom dr. A. Štampar do planinarske kuće Viljevo. Za roditelje i odrasle sudionike Susreta organizirat će se pohod planinarskom obilaznicom dr. A. Štampar. Nakon povratka s planinarenja, uslijedit će vrijeme za natjecateljski dio susreta, okrjepu i prigodno druženje.

TEKST: S. P.                        FOTO: S. Pok (Arhiv)

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn