EU IZBORI: HDZ-ovi kandidati za EU parlament u Požeško-slavonskoj županiji

Datum objave: 24. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Kandidati Hrvatske demokratske zajednice za izbore za Europski parlament Karlo Ressler, Danijel Marušić, Stjepan Ribić i Stjepan Adanić danas su posjetili Požeško-slavonsku županiju.

Tijekom posjeta Požeško-slavonskoj županiji kandidati Hrvatske demokratske zajednice posjetili su Pleternicu i tamošnje poduzetnike te predstavnike udruga, a u Požegi su, u društvu gradonačelnika Darka Puljašića te predsjednika ŽO HDZ Željka Glavića, upoznati s projektom Požeške bolte i projektom obnove Gradskog muzeja za koje se očekuju europska sredstva.

Svoju kampanju kandidati Hrvatske demokratske zajednice upravo temelje na jasnim i konkretnim projektima koji potvrđuju prednosti hrvatskog članstva u Europskoj uniji, naglasio je Karlo Ressler u Požegi.

“Želimo na sveobuhvatan način potvrditi jasne vrijednosti, sve što smo postigli u proteklih 30 godina ali i vidjeti kako možemo Hrvatsku, Požeško-slavonsku županiju i Slavoniju pripremati za Europu, za vrijeme nove generacije i velike tehnološke, gospodarske ali i društvene promijene do kojih neminovno već danas dolazi. Posebno mi je drago ovdje razgovarati s HDZ-ovim gradonačelnicima koji su pokazali da je ovaj veliki dio od deset milijardi ukupno ugovorenih sredstava za projekt Slavonija, a radi se o više od milijardu kuna koji se odnosi na Požeško-slavonsku županiju povučen i oplemenjen. To je potvrda povezanosti lokalne, državne i europske razine vlasti a to je ono što je i naglasak naše kampanje. Tvrdimo i čvrsto stojimo iza toga da je, osim naših jasnih vrijednosti, za uspjeh i promijene koje smo počeli provoditi i u Slavoniji i u Hrvatskoj potrebno znanje i predan angažman. Danas moramo okrenuti novo poglavlje razvoja Slavonije, razvoja Hrvatske te isto tako i razvoja Europe,” rekao je Karlo Ressler. Danijel Marušić čovjek sa “slavonskog terena” kaže kako je HDZ-ova lista – ona pobjednička.

“Drago mi je da je nositelj Karlo, naš mladi član koji je i naša budućnost, a pozivam sve birače da izađu jer naš program je isprepletenost lokalne i europske politike. Nama je vrlo bitno što kažu naši ljudi u našim selima, općinama i gradovima te da to iskomuniciramo u Briselu kako bi nam što više kuna došlo te kako bi realizirali što bolje projekte i što bolje uvjete da naši mladi ostaju, a ne da se iseljavaju i iz Slavonije i iz Hrvatske,” rekao je Marušić. Nakon Pleternice i Požege, program i kandidati HDZ-a za Europski parlament predstavljeni su Lipiku te u Pakracu.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn