ERASMUS+PROJEKT “MUSICAL VOX POPULI” – U središtu Požege ritmovi iz Arube, Irske, Španjolske, s Kariba…

Datum objave: 01. 8. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Tko se slučajno zatekao sinoć u Požeškoj pješačkoj zoni imao je što čuti! Mladi iz 6 različitih zemalja su svirali ispred spomenika 123. brigadi Hrvatske vojske te svojom zaraznom energijom privukli Požežane da stanu i zabavljaju se uz egzotične ritmove.

Pozornost slučajnih prolaznika prvo su privukli mladi sa karipskog otoka Sint Maarten sa svojim tipičnim koračnicama, nakon toga smo imali prilike čuti freestyle rap sa Arube, te zanimljive duete iz Irske, Španjolske i Rumunjske.

Osim stranaca u projektu sudjeluju i lokalni Požeški glazbenici (Fran Matić, Klara Ćavar, Elia Subotić) te su i oni sugrađane počastili svojim talentom.

Svi oni došli su u Požegu kroz Erasmus+ projekt “Musical Vox Populi” te se bave temom aktivizma kroz glazbu.
Građani ih mogu čuti i vidjeti ponovno na sljedećim lokacijama:
u utorak 2.8. 2022 od 17:30 – 21:00 glazbeno druženje i jam session mladih glazbenika sa Trenkovim Pandurima u prostoru Gradske Glazbe.
u četvrtak 4.8.2022. od 16:00 – 20:00 raznoliki program u Gradskoj Knjižnici Požega.Ulaz je na sva događanja besplatan.

Erasmus+ projekt “Musical Vox Populi” provodi udruga Ocean Znanja zajedno sa međunarodnim i lokalnim partnerima(Veleučilište u Požegi i SC Požega – Studentski dom “Dr. Franjo Tuđman”, Gradska Knjižnica Požega i Gradska Glazba Trenkovi Panduri), a financirala ga je Agencija za Mobilnost i programe EU.

TEKST: S. P.                FOTO: Doroteja Horvat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn