ERASMUS+PROJEKT – Gradonačelnik Puljašić primio učenike iz OŠ A. Kanižlić s gostima iz Portugala, Poljske i Italije

Datum objave: 18. 2. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – OŠ Antuna Kanižlića od utorka 18.veljače do petka 21. veljače 2010. domaćin je prve mobilnosti učenika i učitelja međunarodnog  Erasmus+ projekta “A school of democrasy – we know our rights and duties”. Riječ je o projektu u kojem je požeška škola partner sa školama iz Portugala, Poljske i Italije, a sudionike projekta, učenike i nastavnike, danas je primio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

U staroj Gradskoj vijećnici gosti su čuli osnovne detalje iz povijesti i sadašnjosti grada te o funkcioniranju gradske uprave s kojima ih je upoznala Savjetnica za odnose s javnošću i protokol Mirna Šimunović Svoboda, a gradonačelnik Darko Puljašić poželio je gostima srdačnu dobrodošlicu.

“Drago mi je da ste posjetili našu zemlju i naš grad. Nadam se da ćete uživati, dobro se upoznati i sklopiti nova, trajna prijateljstva jer vi mladi ste budućnost Europske zajednice,” naglasio je gradonačelnik Puljašić.

“A school of democracy-we know our rights and duties” projekt je čiji je cilj povećati interes učenika za lokalni, društveni i politički život . Trajanje projekta je od rujna 2019 do kolovoza 2021 godine, a financira ga Agencija za mobilnost i programe EU. U sklopu projekta planirane su tri mobilnosti te radionice na engleskom jeziku u požeškoj školi i školama partnerima.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn