ENERGETSKA OBNOVA – Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za 12 projekata energetske obnove

Datum objave: 26. 10. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA  – Ravnatelji osam škola s područja Požeško-slavonske potpisali su danas u Požegi ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu 12 objekata u kojima se obavlja djelatnost odgoja i obrazovanja.

Ukupna vrijednost  svih  projekata je gotovo 21 milijun kuna, pri čemu  iz Europskog fonda za regionalni razvoj posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dolazi gotovo 12 milijuna kuna, a preostali iznos treba osigurati Požeško-slavonska županija kao osnivač škola. Projektima je obuhvaćena energetska obnova školskih zgrada u Ljeskovici, Djedinoj Rijeci, Rajsavcu, Traparima, Trenkovu, Velikoj, Skenderovcima, Pavlovcima, Lipiku, Dobrovcu i Pakracu te zgrada Učeničkog doma Srednje Škole Pakrac.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Projekti su uspješno prijavljeni uz pomoć Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije „Panora“, Lipičke razvojne agencije LIRA i Poduzetničkog centra u Pakracu, a na današnjem potpisivanju su  uz ravnatelje škola i predstavnike agencija, bili nazočni i predstavnici Požeško-slavonske županije te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.Provedba projekata traje najkasnije 18 mjeseci od potpisivanja Ugovora.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn